Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bucuresteni: Aparatele de aer conditionat trebuie sa ramana pe fatade

I.D. Perspective /

Bucuresteni: Aparatele de aer conditionat trebuie sa ramana pe fatade

Regulamentul privind reabilitarea fatadelor degradate ale cladirilor de pe arterele principale ale Capitalei a starnit nemultumirea populatiei. Documentul a fost supus pana vineri, 24 mai, dezbaterii publice.

Care este solutia alternativa pentru eliminarea aparatelor de aer conditionat de pe fatade?

Nemultumirile cetatenilor privind regulamentul propus de Primarie au vizat in principal interzicerea instalarii aparatelor de aer conditionat pe fatade. Temperaturile in lunile de vara pot ajunge si la 45 de grade montarea unui aparat de aer conditionar fiind absolut necesara. Daca aceste aparate nu vor mai putea fi instalate pe fatade care ar fi alternativa? Rezultatutul aplicarii acestui regulament ar putea fi dezastros pentru persoanele in varsta sau pentru cardiaci, care nu pot suporta caldura.

In schimb cetatenii propun inlaturarea reclamelor si camuflarea antenelor de telefonie mobila.

Prevederile noului ragulament privind reabilitarea fatadelor degradate ale cladirilor

Proiectul de hotarare obliga proprietarii cladirilor sa-si reabiliteze fatadele si stabilieste un set de reguli pe care trebuie sa le intruneasca aceste lucrari.

In cadrul primei etapei a proiectului Primaria a propus includerea fronturilor construite ale bd. Lascar Catargiu, Calea Victoriei, bd. Carol- bd. Pache Protopopescu, bd. Gh. Magheru - bd. Nicolae Balcescu - bd. I.C. Bratianu, bd. Regina Elisabeta - bd. M. Kogalniceanu. In anii urmatori Primaria va stabili alte artere prioritare.

Astfel, in zonele construite metionate va fi interzisa realizarea de suprafete vitrate de mari dimensiuni, utilizarea de materiale improprii si utilizarea culorilor stridente. Cromatica fatadelor va fi in concordanta cu specificul fiecarei zone. Se vor utiliza nuante deschise alb, galben, gri sau bej.

Noile bransamente la electricitate si telecomunicatii vor fi realizate ingropat. Este interzisa de asemenea dispunerea antenelor TV - satelit in locuri vizibile din circulatiile publice, amplasarea firidelor de bransament pentru electricitate, telecomunicatii sau a conductelor de gaz pe fatadele principale ale cladirilor.

Aparatele de aer conditionat nu vor putea fi montate pe fatadele catre strada.

Va fi permisa plasarea doar a panourilor publicitate si a firmelor autorizate.

Costurile lucrarilor urmeaza sa fie suportate de proprietar. Daca acesta nu este in masura sa achite lucrarile autoritatile publice pot prelua aceste cheltuieli ca masura de protectie sociala, urmand ca ulterior sa isi recupereze investitia. Proprietarii, incadrati in categoria cazuri sociale, trebuie sa aiba un venit mediu lunar pe membru de familie sub castigul mediu net lunar pe economie.

In cazul in care lucrarile de reabilitare nu vor fi executate primaria va emite o notificare. Proprietarul are obligatia de a executa lucrarile in termen de 12 de la primirea notificarii, in caz contrar va amendat.

Sanctiunile financiare prevazute sunt cuprinse intre 1.000 si 8.000 in functie de abaterea comisa.

De la regulament sunt exceptate cladirile la care urmeaza sa se efectueze lucrari privind reducerea riscului seismic, blocurile inscrire in programele de reabilitare termica si cladirile clasate ca monumente istorice.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional