Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bugetul de stat pentru investitii pe 2012 a fost majorat

I.D. Perspective /

Bugetul de stat pentru investitii pe 2012 a fost majorat

Proiectul bugetului de stat, aprobat vineri 25 noiembrie 2011 pe Guvern, pune accentul pe investitii si locuri de munca. Cheltuielile pentru investitii finantate de la bugetul de stat si din fonduri europene vor fi majorate de la 36,1 miliarde lei, cat s-a prognozat pentru anul in curs, la 38,1 miliarde de lei pentru 2012.

Conceptul central al bugetului pentru 2012 este sustinerea investitiilor, a subliniat primul-ministru, Emil Boc. El a adaugat ca Romania are, conform Eurostat, cel mai mare procent din PIB, in Uniunea Europeana, alocat investitiilor, iar acest lucru a ajutat Romania sa iasa din recesiune. "Putem mentine acest lucru spunand foarte clar: banii trebuie directionati in primul rand spre investitii si crearea de locuri de munca, cheltuind atat cat se produce", a subliniat primul-ministru.

Primul-ministru a mentionat ca din fondurile bugetare destinate investitiilor vor fi sustinute lucrarile pentru constructia si finalizarea, in perioada 2012-2013, a 434 de kilometri de autostrada, 1.800 de kilometri de drumuri nationale, 263 de kilometri de variante ocolitoare, modernizarea si finalizarea a 480 de kilometri de drumuri judetene si locale, finalizarea a 1.400 de locuinte in regim ANL sau sisteme de alimentare cu apa pentru cel putin 788 de sate.

Absorbtia fondurilor europene reprezinta, de asemenea, un element fundamental al bugetului pentru 2012. Obiectivul Guvernului este obtinerea a cel putin 6 miliarde de euro din fonduri europene, din care 2,5 miliarde de euro pe agricultura si 3,5 miliarde de euro pe fondurile de coeziune, estimandu-se o rata de absorbtie de minimum 20% pentru 2012, a declarat primul-ministru Emil Boc.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional