Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Bugetul MDRT pe 2012: Ambitii mari cu bani mai putini

A.D. Perspective /

Eugen Curteanu, secretar de stat in cadrul MDRT.

Eugen Curteanu, secretar de stat in cadrul MDRT.

Bugetul pentru anul 2012 al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va fi de 3,45 miliarde lei, cu 11,22% mai mic comparativ cu bugetul pe 2011 rectificat. "Bugetul pe 2012 este unul prudent, dar toate programele de investitii vor continua!", a declarat domnul Eugen Curteanu, secretar de stat al MDRT, in cadrul conferintei "Romania Construct Forum".

Fondurile vor fi folosite in special pentru continuarea lucrarilor deja incepute, dar si pentru finantarea unor obiective de investitii noi. Astfel, se vor finanta pe segmentul de locuinte lucrarile pentru 2.500 de apartamente pentru tineri, din care 1.500 cu finalizare in 2012, un numar de 833 de locuinte sociale, din care 433 vor fi terminate anul viitor, 1.127 de locuinte pentru chiriasii evacuati din casele nationalizate, din care 329 cu finalizare in 2012, precum si pentru reabiltiarea termica a peste 400 de blocuri de locuinte.

Pe infrastructura rutiera si utilitati vor incepe lucrarile pentru reabilitarea a 481 km de drumuri de interes judetean si local pe HG 577, din care 150 km se vor finaliza in 2012, 445 de sisteme de alimentare cu apa (HG 577), din care 155 vor fi terminate anul viitor si 20 de sisteme de canalizare (HG 577).

De asemenea, MDRT urmeaza sa inceapa lucrarile la 80 de sali de sport si 15 bazine de inot.

Pe infrastructura turistica, MDRT isi propune sa finalizeze anul viitor 15 din cele 27 de obiective pentru care vor fi demarate investitiile. In 2012 vor incepe si lucrarile de consolidare la Cazinoul din Constanta, a anuntat domnul Eugen Curteanu.

In ceea ce priveste stadiul derularii Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), domnia sa a precizat ca au fost demarate lucraile de proiectare pentru 214 km de drumuri judetene si 1.495 km de drumuri de interes lcoal. 5 pachete de lucrari se afla in evaluare.

In opinia domnului Curteanu, bugetul MDRT nu este suficient avand in vedere importantul rol investitional pe care il joaca: "Intram in anul 2012 cu datorii de 1,097 miliarde lei pentru lucrari si programe care au inregistrat facturi in acest an. Daca nu primeam 430 de milioane de lei la ultima rectificare, am fi fost in situatia de a avea jumatate din bugetul pe anul viitor deja cheltuit."

Cele mai mari datorii ale MDRT vizeaza lucrarile in infrastructura de drumuri - 450 milioane lei, retelele de canalizare - 414 milioane lei si retelele de alimentare cu apa - 151 milioane lei, a adaugat domnul Eugen Curteanu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional