Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură VranceaImobilele finalizate nu au chiriaşi

F.A. Investiţii /

Imobilele finalizate nu au chiriaşi

În Focşani nu au fost proiecte imobiliare foarte mari în 2009. În plus, s-au oprit şi tranzacţiile. "Foarte puţine construcţii au fost suspendate, majoritatea au fost finalizate, dar nu au găsit cumpărători. În perspectivă pentru 2010, există o iniţiativă străină, aflată în procedura de autorizare, pentru reactivarea , unitate care fie nu a funcţionat, fie a funcţionat la capacitate redusă în ultima perioadă. În general, investitorii aşteaptă să vadă cum va evolua politica fiscală, ce oportunităţi apar şi care va fi reacţia băncilor în 2010", ne-a declarat Ioana Secară, directorul executiv al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea.

La nivelul judeţului, criza economică s-a resimţit ca în toată ţara, cu unele particularităţi: "Scăderea exporturilor, corelată cu cererea din afară, a afectat numeroase societăţi. Unele aproape au renunţat la exporturi. De scăderea comenzilor din afară a fost afectată mai ales industria confecţiilor, care funcţiona preponderent în lohn", relatează doamna Secară.

Anul trecut, au fost mai multe investiţii imobiliare pe direcţia spaţiilor comerciale. O zonă comercială s-a dezvoltat în apropierea centurii oraşului Focşani. Aici s-a investit începând cu ultima parte din 2008 pentru construirea unui magazin Carrefour şi a unui mall. Tot în aceeaşi zonă a fost construit un magazin Bricostore, iar în 2009 un Praktiker. "Pentru mall se caută şi acum chiriaşi. O altă investiţie începută în 2008 pentru un spaţiu comercial s-a oprit, dar au fost reluate negocierile", precizează doamna Secară.

Economia judeţului din ultimii ani s-a axat preponderent pe activităţile din industriile de confecţii, lemn, mobilă şi vinificaţie, care au avut o dezvoltare bună. De asemenea, în agricultură au avut succes proiectele cu fonduri europene, mai ales pentru producţia de vinuri, dar şi pentru mici ferme porcine. Construcţiile în schimb nu au avut o dezvoltare deosebită. Activităţile economice au fost favorizate şi de prezenţa personalului calificat sau de configuraţia reliefului, propice pentru activităţi agricole.

Oamenii de afaceri care au apelat la serviciile Camerei de Comerţ au fost interesaţi mai ales să obţină informaţii sau servicii de mediere cu alte instituţii. La iniţiativa Camerei au fost organizate seminarii şi evenimente de informare privind posibilităţile de finanţare din fondurile europene. Totuşi "sunt firme care au fost iniţial descurajate de banii puţini şi numărul foarte mic de admişi", subliniază doamna Ioana Secară.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional