Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Canadienii sunt interesati de oportunitatile create de PPP

A.D. Perspective /

Canadienii sunt interesati de oportunitatile create de PPP

Oportunitatea implementarii parteneriatului public-privat in Romania si exemplele de succes din experienta canadiana pe acest domeniu au facut obiectul seminarului interactiv "Parteneriatul Public Privat: Expertiza canadiana - potentialul de dezvoltare in Romania", organizat de Ambasada Canadei la Bucuresti si Unitatea Centrala pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat (UCCPPP) din Guvernul Romaniei, in cooperare cu revista Bursa Constructiilor.

E.S. domnul Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei in Romania, a subliniat importanta realizarii unui cadru legislativ care sa vina in sprijinul demararii investitiilor prin parteneriat public privat. "Un prim pas care se impune este crearea unui cadru legal corespunzator. Scopul acestui seminar este de a prezenta modalitatile prin care poate fi folosit cat mai bine acest cadru legal pentru a construi infrastructura, mai economic si mai eficient", a subliniat domnul Beaulne.

In Romania Legea Parteneriatului Public Privat si normele de aplicare au fost finalizate in octombrie 2011, in urma negocierilor purtate cu Uniunea Europeana. "Romania este acum in postura de a incepe parteneriate public-private cu toti investitorii interesati. Guvernul a dat o importanta mare legii PPP si ea va reprezenta in urmatorii 20-30 de ani o componenta strategica in dezvoltarea Romaniei", a declarat Mihai Prisacariu, directorul general al Unitatii Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public - Privat (UCCPPP) din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

In cadrul seminarului, experienta canadiana in domeniul implementarii PPP a fost impartasita de Mark Romoff, presedintele Consiliului Canadian al Parteneriatului Public - Privat si Doug Younger, membru al companiei canadiene de avocatura Aird & Berlis.

Pozitia constructorilor din Romania privind realizarea de parteneriate public-private a fost enuntata de Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO). De asemenea, avocatul Gheorghe Piperea, partener coordonator al firmei de avocatura Piperea & Asociatii a expus principalele aspecte juridice legate de incheierea unui PPP.

In Canada parteneriatul public-privat a fost implementat cu succes in numeroase proiecte de anvergura, de la infrastructura rutiera si poduri, pana la construirea si operarea de spitale, statii de tratare si epurare a apelor, sali de concerte etc.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional