Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Canalul Dunare-Bucuresti este pus pe agenda europeana

A.D. Perspective /

Primarul general Sorin Oprescu si comisarul Uniunii Europene pentru politica regionala, Johannes Hahn

Primarul general Sorin Oprescu si comisarul Uniunii Europene pentru politica regionala, Johannes Hahn

Proiectul Canalului Dunare-Bucuresti ar putea fi inviat cu finantare europeana. Proiectul ar urma sa fie corelat cu Strategia Europeana pentru Regiunea Dunarii.

Pentru a convinge Comisia Europeana de utilitatea initierii acestui proiect cu sprijin comunitar, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit cu comisarul Uniunii Europene pentru politica regionala, Johannes Hahn.

Primarul General i-a prezentat oficialului european stadiul lucrarilor deja realizate in cadrul proiectului canalului Dunare - Bucuresti, lucrari oprite imediat dupa decembrie 1989.

"Canalul Dunare - Bucuresti nu inseamna doar o noua ruta de transport, ci si o sursa de energie, o sursa de apa pentru dezvoltarea unui sistem performant de irigatii, o investitie in turism, dar si in protectia mediului" a declarat Sorin Oprescu.

Johannes Hahn a exprimat disponibilitatea Comisiei de a lua in discutie o viitoare finantare a lucrarilor la acest proiect, pe baza informatiilor ce ar urma sa fie puse la dispozitie de partea romana si, in acest sens, a declarat ca asteapta, in viitorul apropiat, initierea discutiilor cu oficialitatile romane.

"Este un proiect care poate beneficia de finantarea Uniunii Europene. Avand in vedere dimensiunea sa financiara, precum si durata acestuia, ma astept sa fie sustinut si la nivelul Guvernului dumneavoastra, nu doar la cel al autoritatilor locale, in calitatea lor de beneficiari directi" a declarat comisarul european pentru politica regionala.

In perioada imediat urmatoare, dupa analizarea documentelor puse la dispozitie de partea romana cu prilejul acestei intrevederi, vor fi discutati pasii concreti ce ar trebui efectuati pentru realizarea acestui proiect.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional