Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Care sunt costurile mobilarii bucatariei sau baii?

I.D. Amenajări /

Care sunt costurile mobilarii bucatariei sau baii?

Cand vine vorba de mobilarea premium a baii si a bucatariei, romanii sunt gata sa aloce sume ce incep de la 3.000 de euro, daca stau la bloc, si ajung si la peste 10.000 de euro, in cazul unei vile, potrivit Kuma Romania, producator de lavoare, blaturi si mobilier pentru bai si bucatarii.

Camelia Olesen, Director Executiv al Kuma Romania precizeaza:

"Pentru amenajarea peste medie a locuintelor, romanii se orienteaza catre stilul modern - minimalist, iar eficientizarea spatiului de depozitare, atat in baie cat si in bucatarie, este una dintre principalele dorinte ale acestora. Astfel, acestia opteaza pentru diverse accesorizari - sertare, cosuri incorporate - functionalitatea mergand mana in mana cu designul".

Aceasta a subliniat ca suprafata baii si a bucatariei dicteaza si bugetul alocat mobilarii premium. Astfel, in cazul unui apartament, romanii sunt gata sa plateasca 3.000 de euro pentru mobilier, cel din baie pornind de la 800 de euro, iar cel din bucatarie de la 2.200 de euro.

Pentru romanii care locuiesc intr-o casa, costul de mobilare a celor doua incaperi ajunge si la peste 10.000 de euro. Baia absoarbe, in medie, doar putin peste 3.000 de euro, in timp ce mobilierul din bucatarie ajunge la circa 7.000 de euro.

Baia - de la functional, la adevarate SPA-uri

In ceea ce priveste baia, spatiu care devine treptat un adevarat SPA propriu pentru majoritatea romanilor, ansamblul lavoar - mobilier este cel mai important. In ultimii ani insa, lavoarele personalizate, cu dimensiuni si forme speciale, au generat si o cerere in crestere pentru mobila personalizata, care se poate adapta cu usurinta oricaror dimensiuni. Astfel, in functie de spatiul disponibil, dincolo de masca pentru lavoar, se opteaza pentru diverse dulapioare suspendate, accesorizate cu cosuri pentru rufe, in asa fel incat totul sa fie in perfecta ordine.

Pentru bai, Kuma recomanda mobilierul din MDF, un material rezistent la conditiile speciale din bai. Acesta este disponibil, in colectiile Nordline, in finisaj vopsit dar si infoliat, in culori diverse - alb, crem, negru, imitatie de frasin sau de stejar.

"Romanii aleg culoarea mobilierului din baie in functia de nuantele gresiei si ale faiantei. Astfel, fie se opteaza pentru contrast, fie pentru nuante foare apropiate", a completat Camelia Olesen.

Aceasta a mai adaugat ca bugetul mediu pentru mobiliarea baii este de 800 de euro pentru proprietarii unui apartament, ajungand chiar si la peste 3.000 de euro in cazul unei bai de mari dimensiuni dintr-o vila.

Bucataria - de la Cenusareasa la Diva

In ceea ce priveste mobilarea bucatariei, astazi totul se focuseaza pe blatul de lucru, spatul fiind in acelasi timp un factor decident. Astfel, daca vorbim de o bucatarie de apartament, alegerea romanilor se indreapta spre mobilierul linear, unde amplasarea ergonomica a corpurilor este esentiala. in schimb, intr-o casa nou construita, se aloca bucatariei mai mult spatiu, fiind gandita de regula ca parte a ansamblului living - dining - bar.

"In ultimii ani am remarcat o preferinta in crestere a romanilor pentru bucatariile deschise, care reprezinta nu doar o moda, ci un mod de viata: poti pregati o cina pentru prieteni, bucurandu-te in acelasi timp de placerea de a socializa", a mai spus Camelia Olesen.

In functie de stilul bucatariei, minimalist sau traditional, clientii aleg pentru mobilier finisaje moderne - MDF highgloss cu manere ascunse, frezate sau aplicate, in culori neutre (alb/crem/negru) impreuna cu sticla sablata si aluminiu, sau fronturi din stejar masiv ori furnir de frasin. Ca si in cazul baii, optimizarea spatiului este esentianla, si multi romani opteaza pentru tipuri de camari inchise, dulapuri ascunse etc.

"Cand vinde vorba de bugetul mediu pentru mobilarea bucatariei romanii aloca, conform calculelor noastre, sume cuprinse intre 2.200 de euro si 7.000 de euro, in functie de tipul de locuinta pe care il detin", a incheiat reprezentanta Kuma Romania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional