Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cartierul Drumul Taberei va avea metrou in 2016

I.D. Investiţii /

Cartierul Drumul Taberei va avea metrou in 2016

Tronsonul de metrou Raul Doamnei - Eroilor 2 va fi dat in folosinta in trimestrul al doilea al anului 2016, preconizeaza Ministerul Transporturilor.

Al doilea echipament Tunnelling Boring Machine (TBM) a inceput executia tunelului de metrou dinspre statia Academia Militara catre Orizont, pe firul doi.

Ramona Manescu, Ministrul Transporturilor, a declarat:

"Este foarte important ca aceste lucrari sa continue intr-un ritm sustinut, cum s-a intamplat in ultima perioada. Vom monitoriza cu atentie acest lucru pentru a ne asigura ca antreprenorii vor respecta termenele. Pe masura ce lucrarile vor avansa, vom incerca sa redam bucurestenilor traficul la suprafata."

Utilajul care a ajuns la statia Orizont in urma cu doua saptamani este in curs de a fi transferat in capatul opus al statiei, dupa care va incepe executia tunelului catre urmatoarea statie, Favorit.

Potrivit estimarilor, in prima jumatate a anului 2015 structura statiilor si tunelelor va fi gata. Urmeaza lucrarile de montare a caii de rulare, cele de automatizari si finisajele.

Conform estimarilor Metrorex, tronsonul de metrou Drumul Taberei - Universitate va avea o lungime de 9,06 Km si 13 statii de metrou. Cele 13 statii de pe tronson vor fi: Ghencea, Raul Doamnei, Brancusi, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hasdeu, Cismigiu, Universitate 2.

Lucrarile au inceput in anul 2011 si s-au oprit datorita lipsei de fonduri in februarie 2013.

In luna martie Guvernul a alocat 104 milioane lei pentru continuarea lucrarilor si acestea au fost reluate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional