Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Casa VerdeFrumuşiţa, jud: Galaţi: Primăria instalează un sistem hibrid pentru producerea apei calde şi a căldurii

F.A. Investiţii /

Primăria comunei Frumuşiţa, din judeţul Galaţi, implementează un sistem mixt de producere a apei calde menajere şi a agentului termic prin utilizarea energiei regenerabile. Proiectul este finanţat prin programul "Casa Verde". Obiectivele aprobate de AFM în iunie 2010 pentru acest program în comuna Frumuşiţa sunt: sediul primăriei, şcoala şi grădiniţa din comună.

Cheltuielile eligibile aferente proiectului se ridică la 1,24 miloane lei, iar finanţarea acordată de AFM este de 994,89 mii lei.

Contractele de finanţare au fost semnate, iar lucrările de execuţie vor începe cel târziu pe 10 octombrie, ne-a precizat doamna Elena Ciocan, secretar al primăriei din Frumuşiţa.

Astfel, în cadrul celor trei obiective va fi montat un sistem hibrid sau mixt utilizând panouri solare pentru producerea apei calde menajere pe timp de vară, iar pentru iarnă încălzirea se va face cu ajutorul pompelor de căldură, nemaifiind alte cheltuieli cu combustibili solizi sau gazoşi. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

Primăria intenţionează să realizeze astfel de sisteme de încălzire şi pentru cabinetele medicale din dispensarul local, precum şi pentru încă o şcoală.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional