Proiectul "Eco-energie pentru judeţul Gorj", depus anul trecut în cadrul programului Casa Verde, de către Consiliul Judeţean Gorj, a fost aprobat spre finanţare.
Valoarea totală a proiectului este 3,99 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată de la Administraţia Fondului pentru Mediu este de 3,13 milioane lei. Doamna Carmen Toropu, responsabil CJ Gorj ne-a spus că proiectul este în etapa de semnare a contractului de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu. Durata de implementare a proiectului este de 10 luni de la data semnării contractului.
Proiectul "Eco-energie pentru judeţul Gorj " se va implementa în opt locaţii, după cum urmează:
- Complexul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi "Bâlteni ", Tg-Jiu,
- Complexul de servicii comunitare pentru copilul cu nevoi speciale, Tg-Jiu,
- Complexul de servicii comunitare pentru copilul cu handicap, Tg-Jiu,
- Complexul de servicii alternative la protecţia rezidenţială, Tg-Jiu,
- Complexul de servicii comunitare pentru copilul în dificultate, Tg- Cărbuneşti;
- Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni
- Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa.
Implementarea acestui proiect are ca principal obiectiv producerea de apă caldă şi, implicit, scăderea valorii facturii de gaze cu un procent substanţial.
Principalele caracteristici tehnice ale proiectului:
- Valoarea totală de stocare: 49 000 litri;
- Aportul solar în necesarul total de căldură: > 20%;
- Economia actuală de energie electrică > 230 000 kwh;
- Reducerea anualăde emisii CO2> 150 to/an;
- Tipul sistemului implementat: distribuit si alcătuit din colectoare, vase de stocare, circuit solar în buclă închisă, separat de circuitul ACC;
- Tip soluţie: sistem de preîncălzire solară a apei reci care intră apoi în actuala instalaţie de preparare a apei calde de consum.
Proiectul "Energia solară, o alternativă pentru viitor" a fost licitat
Consiliul Judeţean Gorj a încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu, Contractul de finanţare nerambursabilă nr 285/N/15.05.2010, pentru proiectul "Energia solară, o alternativă pentru viitor". Acest proiect va fi implementat în următoarele locaţii în judeţul Gorj: Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa, localitatea Runcu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu- Jiu, clădirea nr. 2, Str. Tudor Vladimirescu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, clădirea centrală str. Progresului.
Valoarea totală a proiectului este 3,05 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată de la Administraţia Fondului pentru Mediu este de 2,44 milioane lei (80%);
Implementarea acestui proiect are ca principal obiectiv producerea de apă caldă atât de necesară celor trei unităţi spitaliceşti enumerate mai sus şi, implicit, scăderea valorii facturii de gaze cu un procent substanţial.
A avut loc licitaţia pentru serviciile de proiectare, care a fost câstigată de SC PROIECT SA Craiova.
Termenul de predare a proiectului tehnic a fost 24 septembrie 2010, iar în luna octombrie 2010 vor fi organizate licitaţiile pentru lucrările de execuţie.
Durata de implementare a acestui proiect este de 10 luni.