Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Casa VerdeGorj: Un proiect licitat şi unul în faza de semnare a contractului de finanţare

F.A. Investiţii /

Proiectul "Eco-energie pentru judeţul Gorj", depus anul trecut în cadrul programului Casa Verde, de către Consiliul Judeţean Gorj, a fost aprobat spre finanţare.

Valoarea totală a proiectului este 3,99 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată de la Administraţia Fondului pentru Mediu este de 3,13 milioane lei. Doamna Carmen Toropu, responsabil CJ Gorj ne-a spus că proiectul este în etapa de semnare a contractului de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu. Durata de implementare a proiectului este de 10 luni de la data semnării contractului.

Proiectul "Eco-energie pentru judeţul Gorj " se va implementa în opt locaţii, după cum urmează:

- Complexul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi "Bâlteni ", Tg-Jiu,

- Complexul de servicii comunitare pentru copilul cu nevoi speciale, Tg-Jiu,

- Complexul de servicii comunitare pentru copilul cu handicap, Tg-Jiu,

- Complexul de servicii alternative la protecţia rezidenţială, Tg-Jiu,

- Complexul de servicii comunitare pentru copilul în dificultate, Tg- Cărbuneşti;

- Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni

- Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa.

Implementarea acestui proiect are ca principal obiectiv producerea de apă caldă şi, implicit, scăderea valorii facturii de gaze cu un procent substanţial.

Principalele caracteristici tehnice ale proiectului:

- Valoarea totală de stocare: 49 000 litri;

- Aportul solar în necesarul total de căldură: > 20%;

- Economia actuală de energie electrică > 230 000 kwh;

- Reducerea anualăde emisii CO2> 150 to/an;

- Tipul sistemului implementat: distribuit si alcătuit din colectoare, vase de stocare, circuit solar în buclă închisă, separat de circuitul ACC;

- Tip soluţie: sistem de preîncălzire solară a apei reci care intră apoi în actuala instalaţie de preparare a apei calde de consum.

Proiectul "Energia solară, o alternativă pentru viitor" a fost licitat

Consiliul Judeţean Gorj a încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu, Contractul de finanţare nerambursabilă nr 285/N/15.05.2010, pentru proiectul "Energia solară, o alternativă pentru viitor". Acest proiect va fi implementat în următoarele locaţii în judeţul Gorj: Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa, localitatea Runcu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu- Jiu, clădirea nr. 2, Str. Tudor Vladimirescu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, clădirea centrală str. Progresului.

Valoarea totală a proiectului este 3,05 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată de la Administraţia Fondului pentru Mediu este de 2,44 milioane lei (80%);

Implementarea acestui proiect are ca principal obiectiv producerea de apă caldă atât de necesară celor trei unităţi spitaliceşti enumerate mai sus şi, implicit, scăderea valorii facturii de gaze cu un procent substanţial.

A avut loc licitaţia pentru serviciile de proiectare, care a fost câstigată de SC PROIECT SA Craiova.

Termenul de predare a proiectului tehnic a fost 24 septembrie 2010, iar în luna octombrie 2010 vor fi organizate licitaţiile pentru lucrările de execuţie.

Durata de implementare a acestui proiect este de 10 luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional