Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Casa VerdeOraviţa, jud. Caraş-Severin: Vor fi achiziţionate trei centrale pe peleţi şi cinci sisteme solare

F.A. Investiţii /

Finanţarea proiectului de completare a sistemelor clasice de încălzire a fost aprobată de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în iunie 2010, pentru obiectivele Liceul Teoretic "General Dragalina" şi Şcoala Generală nr.1 cu clasele I-VIII din oraşul Oraviţa, judeţul Caraş-Severin.

Astfel din valoarea costurilor eligibile ale proiectului, de 1,11 milioane lei, suma propusă de AFM pentru finanţare este de 889,97 mii lei, reprezentând 80% din costurile eligibile.

La jumătatea lunii septembrie, proiectul se afla în stadiul de realizare a proiectului tehnic, ne-a informat doamna Ramona Stângu, inspector programe la Primăria Oraşului Oraviţa.

În cadrul Şcolii Generale cu clasele I-VIII "Romul Ladea" vor fi montate trei centrale pe peleţi şi patru sisteme solare după cum urmează:

- corpul A (clasele V-VIII), o centrală pe peleţi cu o capacitate de 180 kw combinată cu un sistem solar pentru producerea apei calde de consum;

- corpul B (clasele I-IV), o centrală pe peleţi cu o capacitate de 130 kw combinată cu un sistem solar petru producerea apei calde de consum;

- corpul C+D (grădiniţă şi sală mică de sport), o centrală pe peleţi cu o capacitate de 60 kw combinată cu un sistem solar pentru producerea apei calde de consum şi aport la încălzirea spaţiului;

- corpul E (sală mare de sport), sistem solar pentru producerea apei calde de consum.

Liceul teoretic "General Dragalina" va beneficia de montarea unui sistem solar pentru producerea apei calde de consum.

Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 12 luni, lucrările urmând să fie finalizate până în toamna viitoare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional