Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Casele pe structura metalica castiga teren

I.D. Perspective /

Alaturi de imobilele din lemn, constructiile pe structura metalica au castigat tot mai multa popularitate, datorita numeroaselor avantaje atat din punctul de vedere al costurilor cat si al proprietatilor materialului folosit, considera specialistii Cub Arhitecture.

Supletea si flexibilitatea metalului folosit in structura caselor sunt un atuuri importante pentru arhitectura constructiei, pentru ca este usor de adaptat la forme variate si indraznete, la fel ca si lemnul. Se pot realiza astfel case moderne sau traditionale, cu o arhitectura simpla si clasica, sofisticata ori in stil futurist.

De asemenea, aceste locuinte sunt performante din punct de vedere termic, datorita izolatiei de calitate, si beneficiaza si de o izolatie acustica foarte buna, de peste 60 decibeli.

In acelasi timp, casele pe structura metalica pot fi construite cu un buget convenabil si intr-un timp mai scurt decat cele construite in mod traditional. Costurile totale de proiectare si executie a constructiei sunt cu 10% mai mici decat cele pentru o casa obisnuita de zidarie.

Fundatia este mai usor de realizat si la costuri mai mici, iar santierul pentru executia constructiei este mai curat si uscat, astfel ca nu mai este nevoie de acel timp de asteptare pentru uscarea materialelor folosite.

Daca se doreste extinderea casei, din punct de vedere tehnic prinderile pe structura metalica a imobilului sunt mai usor de realizat decat in cazul structurilor din beton, precizeaza specialistii Cub Arhitecture.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional