Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Centrala ENET din Focsani a fost inaugurata

I.D. Investiţii /

Noua centrala termica ENET din municipiul Focsani a fost inaugurata marti, 17 decembrie. Investitia a fost realizata in cadrul proiectului "Reabilitare a sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Focsani pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterea eficientei energetice".

Principalele lucrari ale proiectului vizeaza constructia si retehnologizarea centralei ENET si modernizarea retelelor de transport si distributie din zona centrala si de sud, cu termen de finalizare in mai 2014.

Vicepremierul Gabriel Oprea a felicitat autoritatile locale pentru implementarea proiectului:

"Iata ca, desi termenul de finalizare a lucrarilor este in anul 2014, deja s-a executat 90% din contract, incluzand aici centrala termica, cu cele doua instalatii de cogenerare de inalta eficienta, dar si o mare parte din reteaua de transport si mai multe puncte termice. Acest proiect aduce beneficii concrete pentru locuitorii orasului si un sprijin important in iernile viitoare, mai ales pentru cei cu venituri mici.

Obiectivele acestui proiect sunt nu doar reducerea poluarii si cresterea eficientei, ci si asigurarea energiei termice la preturi suportabile pentru populatie"

Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune, in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu, Axa Prioritara 3 - Reducerea poluarii si diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin restructurarea si reabilitarea sistemelor de incalzire urbana pentru atingerea tintelor de eficienta energetica in localitatile cele mai afectate de poluare.

Investitia urmareste reducerea poluarii aerului prin sistemul centralizat de alimentare cu energie termica, cresterea eficientei energetice atat la Centrala termica cat si prin inlocuirea retelelor cu pierderi, asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termica la preturi accesibile inclusiv pentru categoriile de populatie cu venituri mici.

Focsaniul se numara, astfel, intre primele sapte orase din tara, alaturi de municipii mari, precum Iasi, Timisoara si Oradea, in care sistemele de termoficare sunt retehnologizate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional