Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cetatea Feldioara a intrat in lucrari de reabilitare

I.D. Investiţii /

Cetatea Feldioara a intrat in lucrari de reabilitare

Cetatea Feldioara din judetul Brasov va fi reabilitata printr-o investitie de 15 milioane lei si redata circuitului turistic.

Lucrarile au demarat la inceputul primaverii cu fonduri atrase de Primaria Feldioara si de Consiliul Judetean Brasov.

Alexandru Remus Stoica, inginer constructor ERDOC IMPEX, a declarat:

"Am regasit cetatea intr-un stadiu avansat de degradare. In urma lucrarilor si a sapaturilor au fost descoperite vestigii in perimetrul fortifcatiei despre care nu existau informatii. De exemplu: cuptorul (in exteriorul zidurilor de incinta, in partea de sud, langa turnul de poarta), fundatii in interiorul incintei (probabil ale unor anexe) si doua incaperi (posibil pivnite in interiorul incintei, langa poarta). Degradarea cetatii s-a datorat vremii rele, a inghetului si dezghetului, a cutremurelor, a istoriei si nu in ultimul rand factorul uman prin interventie directa."

Pana acum, in cadrul proiectului, s-au executat sapaturi cu supraveghere arheologica, concomitent cu o cercetare in acest scop, lucrari de sprijiniri ale elementelor degradate si desfaceri de zidarii degradate.

In ceea ce priveste consolidarile, au fost efectuate teseri, plombari, injectari, subzidiri, decapari de tencuieli degradate, rostuiri si lucrari de zidarie noua.

Pentru injectarile realizate in zidarie, precum si pentru realizarea tencuilelilor de refacere a suprafetelor degradate echipa de restauratori a ales materiale de la Tassullo.

Termenul de executie este luna martie 2016. Conform declaratiilor echipei de restauratori in cazul in care fondurile vor fi suficiente lucrarile se vor incheiea la finalul anului urmator.

Situata la mai putin de 20 de kilometri de municipiul Brasov, cetatea Feldioara a fost construita de catre cavalerii teutoni intre anii 1211 si 1225.

Cetatea Feldioarei a fost distrusa de-a lungul vremii de mai multe ori, de tatari, dar si de trupele lui Vlad tepes si Petru Rares. Reconstruita in mai multe randuri, astazi pastreaza putine elemente din structura originala care insa dovedesc o tehnica de constructie deosebita fata de interventiile si constructiile ulterioare precum si folosirea unor materiale si mortare de calitate superioara.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional