Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

China pregateste investitii masive in centrul si estul Europei

I.D. Perspective /

China pregateste investitii masive in centrul si estul Europei

Autoritatile publice si mediului privat din Austria, Bulgaria, Croatia, Ungaria, Serbia si Romania au avut ocazia de a isi prezenta proiectele de investitii in fata potentialilor parteneri chinezi in cadrul Forumului de investitii "Implicarea Chinei in dezvoltarea regiunii Dunarii" desfasurat luni, 9 iulie, la Bucuresti.

"Pe langa oportunitatea unui dialog constructiv intre initiatori si potentiali finantatori, forumul ofera participantilor si posibilitatea de a-si forma o imagine completa asupra mediului investitional si de afaceri din intreaga zona.", a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in deschiderea Forumului de investitii.

Forumul de investitii din capitala Romaniei a avut loc in contextul in care relatiile chino-europene sunt in plina transformare. Din pozitia celei de a doua economii ca marime din lume si cel mai mare exportator mondial, China devine exportator de investitii. incepand cu anul 2008, Europa este piata cu cea mai rapida crestere a investitiilor chineze. De exemplu, in 2010, valoarea investitiilor chineze pe batranul continent s-a dublat fata de anul precedent, 80% concentrandu-se in Uniunea Europeana.

De altfel, potrivit E.S. Huo Yuzhen, ambasadorul R. P. Chineze in Romania, guvernul chinez intentioneaza sa investeasca in perioada urmatoare suma de 10 mld. USD in tarile central si est-europene.

Cu ocazia evenimentului de la Bucuresti a avut loc semnarea unui acord de cooperare intre CCIB, reprezentata de Sorin Dimitriu, si Biroul de Promovare a Investitiilor Beijing, reprezentat de Guo Song.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional