Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Chinezii de la Sinovel Wind Group Ltd. au semnat un acord de cooperare cu doua firme romanesti

I.D. Perspective /

Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, a prezentat autoritatilor chineze principalele proiecte de dezvoltare si investitii din Romania in domeniile energiei si infrastructurii, cu ocazia unei vizite oficiale in Republica Populara Chineza, desfasurata in perioada 27-29 mai.

Ministrul Isar a informat autoritatile chineze cu privire la constituirea Grupului interministerial de lucru pentru dinamizarea relatiilor economice si comerciale dintre Romania si R.P.Chineza.

Cu ocazia acestei vizite a fost convenit si textul Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul R.P.Chineze privind consolidarea cooperarii in domeniul infrastructurii, document ce urmeaza a fi semnat in cel mai scurt timp.

De asemenea, in cadrul intalnirilor a fost lansata catre partea chineza propunerea organizarii celei de-a treia reuniuni la nivel inalt R.P.Chineza - tarile din Europa Centrala si de Est in anul 2013, la Bucuresti.

In acest context, firma chineza Sinovel Wind Group Ltd., al doilea producator mondial de turbine eoliene si consortiul firmelor romanesti C-Tech SRL si Rokura SRL au semnat, in prezenta demnitarului roman, un acord de cooperare strategica, ce prevede realizarea de capacitati energetice eoliene in regiunea Dobrogea, cu o capacitate instalata totala de 1200 MW, in perioada 2012 - 2016, utilizand echipamente si servicii furnizate de firma chineza.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional