Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

CJ Gorj a finalizat toate proiectele pe fonduri europene

Investiţii /

CJ Gorj a finalizat toate proiectele pe fonduri europene
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Consiliul Judeţean Gorj are un buget de investiţii de circa 16,3 milioane de lei pentru anul 2016, după cum ne-au declarat oficialii instituţiei.

    Cheltuielile aferente obiectivelor de investiţii noi sunt în sumă de 6,9 milioane lei (42,8%), cheltuieli programate pentru obiectivele de investiţii în continuare - 4,1milioane lei (25,5%), diferenţa fiind alocată pentru alte cheltuieli de investiţii, cum ar fi proiectarea sau reparaţiile capitale, ce însumează 5,1 milioane lei, potrivit surselor citate.

    Cele mai mari investiţii noi vor fi executate în vederea modernizării şi amenajării Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

    Sursele majore prin care se finanţează din acest an Consiliul Judeţean Gorj sunt subvenţii şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

    În plus, reprezentanţii gorjeni ne-au transmis că au reuşit să implementeze trei proiecte privind reabilitarea drumurilor judeţene, a căror valoarea a fost, conform contractelor de finanţare, de circa 173,4 milioane de lei.

    Aceştia ne-au explicat: "UAT Judeţul Gorj a finalizat, în durata de eligibilitate a exerciţiului financiar 2007-2013, toate proiectele contractate. Datorită faptului că nu au fost lansate axele de finanţare pe care instituţia noastră este eligibilă ca aplicant, nu se află în execuţie proiecte de infrastructură finanţate din fonduri europene".

    Consiliul Judeţean Gorj a întocmit, pe baza ghidurilor programelor disponibile, un portofoliu de proiecte în valoare totală de circa 360 de milioane lei ce pot fi cofinanţate din fonduri europene în perioada 2014-2020, cele mai importante fiind: 1) modernizare drum judeţean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sărbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67; 2) modernizare drum judeţean (675B), cu originea în DN 67, ce traversează localităţile Câmpu Mare, Albeni, Călugăreasa, Prigoria, Zorleşti, Alimpeşti, până în DJ 675C - cu o lungime totală de 61,05 km; 3) modernizare drum judeţean (674), cu originea în DN 66, ce traversează localităţile Vlăduleni, Fărcăşeşti, Moşneni, Valea cu Apă, Peşteana de Jos, Hotăroasa, Urdari, Fântânele, Valea Viei, Murgeşti, Jilţu, Turceni, Iieşti, Ioneşti, Gura Şuşiţei, Picu, până la limita cu judeţul Mehedinţi; 4) modernizare drum judeţean (674B) ce traversează localităţile Negomir, Artanu, Valea Racilor, Raci, Nucetu, Baniu, Borăscu, Gura Menţi, Menţii din Dos, până la limita cu judeţul Mehedinţi - cu o lungime totală de 70,146 km; 5) reabilitare energetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu - locaţia din strada Tudor Vladimirescu; 6) extindere şi dotare Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg-Jiu; 7) conservarea, restaurarea, protejarea şi promovarea Ansamblului Arhitecturii Populare Curtişoara.

    Oficialii CJ Gorj ne-au mai declarat că prioritatea lor este dezvoltarea socio-economică a judeţului, iar "atragerea de investitori, atât autohtoni, cât şi străini, interesaţi de potenţialul şi oportunităţile pe care le oferă judeţul Gorj constituie un instrument de o importanţă majoră în atingerea acestui scop".

    Potrivit surselor citate, pentru a veni în întâmpinarea investitorilor dornici să aducă noi tehnologii şi capital financiar în judeţ, Consiliul Judeţean Gorj a elaborat "Strategia de dezvoltare durabilă a Judeţului Gorj pe perioada 2011-2020", document ce reuneşte diverse informaţii menite să orienteze potenţialii investitori care doresc să se implice în dezvoltarea judeţului.

    Oficialii CJ Gorj ne-au precizat: "Pe teritoriul unităţii administrativ teritoriale Bumbeşti Jiu, o suprafaţă de teren de 186.200 mp şi 38.000 mp de clădiri au fost trecute din patrimoniul CN Romarm şi administrată de U.M. Sadu II, în patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj care le-a trecut în domeniul privat al judeţului Gorj, creând o societate comercială de administrare a lui, numită SC Parc Industrial Gorj SA Bumbeşti-Jiu. Sunt demarate procedurile de preluare a unei suprafeţe de teren de 73.835 mp şi 26.723 mp de clădiri".

    Potrivit acestora, investitorii interesaţi de relocarea sau deschiderea de noi puncte de lucru în parcul industrial beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv scutire de la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri, sau TVA şi taxe vamale la importurile de maşini şi utilaje.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional