Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Iasi va moderniza aeroportul cu fonduri europene

A.D. Investiţii /

CJ Iasi va moderniza aeroportul cu fonduri europene

Consiliul Judetean Iasi urmeaza sa depuna cererea de finantare europeana pentru dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi. Proiectul are o valoare totala de 57,5 milioane de euro.

Obiectivele majore propuse prin proiect vizeaza proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri (contract aflat in derulare), extinderea suplimentara a platformei parcare aeronave si constructia unui nou terminal de pasageri.

"Proiectul presupune lucrasri suplimentare fata de cele pe care le avem in prezent. Din totalul de 57,5 milioane de euro se vor rambursa cele 39 milioane de euro, cat este contractul de lucrari pentru proiectul actual de constructiei a unei noi piste, la care se vor adauga fondurile pentru constructia unui noi balizaj si constructia unui nou terminal, de trei ori mai mare fata de cel inaugurat anul trecut, care are doar 1.200 de metri. Din aceiasi bani va fi realizata si cresterea numarului de locuri de stationare pentru aeronave de la 4 la 7 locuri. Toate lucrarile se vor finaliza in 2015", a declarat Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi.

Noile capacitati de procesare a pasagerilor vor fi proiectate sa suporte un trafic de doua milioane de pasageri pe an. Durata de implementare a proiectului este de 27 de luni, din care 18 luni reprezinta perioada aferenta executiei de lucrari.

Lucrarile la noua pista a aeroportului au ajuns dela la o cincime din total.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional