Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cladirile din Centrul Istoric al Oradiei vor fi reabilitate

A.D. Investiţii /

Oradea

Oradea

Programul Primariei Oradea de reabilitare a cladirilor cu valoare arhitecturala va fi extins si la nivelul Centrului Istoric al municipiului.

Astfel, proprietarii cladirilor din Centrul Istoric au obligatia ca, in termen de 60 de zile de la instiintare, sa decida intre a reabilita fatadele pe cheltuiala proprie sau pe bani publici, urmand ca acestia sa fie recuperati ulterior, a precizat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Pentru cladirile monument istoric Primaria, prin Fundatia pentru Protejarea Monumentelor Isorice, va elabora proiecte tehnice de reabilitare pe care le vom pune la dispozitie in mod gratuit celor care doresc sa-si reabiliteze fatadele din proprie initiativa. Totodata, acolo unde exista fatade de o complexitate deosebita, municipalitatea va acorda subventii de 20%, a completat domnul Bolojan.

Avand in vedere atat sanctiunile stabilite prin legislatia in vigoare pentru nereabilitarea fatadelor, cat si facilitatile acordate de lege pentru proprietarii, efectele scontate vor fi vizibile in cativa ani, a mentionat Adriana Lipoveanu, arhitectul sef al municipiului Oradea.

Interventiile de reabilitare in centrele istorice sunt acum posibile ca urmare a modificarii legislatiei privind reabilitarea fatadelor, in sensul inlaturarii exceptiei care prevedea ca zonele acestea nu intra sub incidenta respectivei legi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional