Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cluj-Napoca: Concurs de solutii pentru reabilitarea pietei Mihai Viteazu

I.D. Perspective /

Cluj-Napoca: Concurs de solutii pentru reabilitarea pietei Mihai Viteazu

Un concurs de solutii urmeaza sa fie organizat pentru modernizarea Pietei Mihai Viteazu si a zonei adiacente din Cluj-Napoca.

Municipalitatea a semnat vineri un protocol cu Ordinul Arhitectilor din Romania pentru derularea etapelor necesare concursului de solutii.

Lucrarile nu se vor rezuma la zona din jurul statuii, ci vizeaza aria de la str. Baritiu pana la str. Paris, de la malurile Somesului la Canalul Morii. Protocolul face o sistematizare a pasilor si ofera un calendar pentru un concurs international. Acesta va avea doua etape: etapa generala de studiu care se va finaliza cu un master-plan al zonei si o a doua etapa ce consta in detalierea proiectelor pentru spatiile publice considerate de prima importanta in regenerarea intregii zone. Proiectele castigatoare vor putea fi puse in aplicare.

Emil Boc, primarul orasului Cluj-Napoca a declarat:

"Primaria Cluj-Napoca a fost prima din Romania care a lansat un concurs in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania. Fiind un demers incununat de succes si avand parte de expertiza oferita voluntar de OAR, am decis sa extindem activitatile cu organizarea acestui concurs, in care va domina aspectul calitativ in detrimentul dimensiunii cantitative, pentru modernizarea Pietei Mihai Viteazu si a zonei inconjuratoare, in perioada martie-iulie 2013.

Juriul va fi format din experti locali si internationali care vor urmari gasirea unei solutii pe termen lung de punere in valoare a ansamblului statuar si pietei, modernizare a spatiului urban, optimizare a traficului s.a.m.d. Pe langa aceasta colaborare institutionala care vizeaza aria Mihai Viteazu avem in derulare inca cel putin 2 proiecte: reabilitarea zonei Kogalniceanu-Universitate si constructia de parcuri subterane/supraterane in centrul orasului."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional