Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Comertul cu Germania ar putea depasi 20 miliarde de euro in acest an

G.D. Perspective /

Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

Anul 2012 este considerat "un an pierdut" de domnul Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane (AHK Romania). Cu ocazia unei receptii oferite de AHK Romania cu prilejul noului an, domnul Merica a apreciat ca anul trecut "am invatat ca o lupta politica incrancenata nu ajuta economia". Totusi, a fost un an in care s-a constatat ca tinerii din Romania isi doresc sa poata beneficia de o formare profesionala buna, dupa modelul din Germania, si a subliniat importanta unei bune calificari si a unei formari profesionale adecvate.

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, a subliniat dorinta Ambasadei de a promova interesele Romaniei. Domnia sa a apreciat ca reforma administrativa este un obiectiv ambitios al actualei puteri politice. De asemenea, a vorbit despre asteptarile investitorilor germani legate de privatizarea unor companii de stat.

in discursul sau, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, le-a multumit investitorilor germani pentru contributia la dezvoltarea economica a Romaniei. Volumul schimburilor comerciale bilaterale romano-germane va depasi 20 miliarde de euro, in 2013, estimeaza Vosganian.

Ministrul Economiei i-a informat, de asemenea, pe participanti cu privire la intentia Guvernului roman de a pastra in portofoliul statului o serie de domenii, precum energia, caile ferate si industria de aparare, precum si de a diminua rolul statului in economie, cu mentinerea rolului sau de reglementator si garant al unei piete concurentiale.

Invitatul de onoare al serii a fost dl. Mihai Tanasescu, vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii (BEI). Tanasescu nu vede nevoia de austeritate, dar vede nevoia de disciplina, de reforme structurale. El considera ca Europa are nevoie de crestere economica si de reducerea somajului, iar elementul cheie pentru a fi competitivi este liberalizarea. in cadrul Europei, Romania are un potential fantastic de dezvoltare economica, daca lectiile trecutului au fost invatate si vor fi bine aplicate, a declarat vicepresedintele BEI. Romania este o tara cu potential, astfel ca in urmatorii doi ani ar putea ajunge la o crestere economica anuala de 3-4%.

Printre personalitatile prezente la Receptia de Anul Nou 2013 s-au mai numarat Ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, Ministrul pentru dialog social, Doina Pana, deputatul Ovidiu Gant.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional