Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Comisia Europeana astepta masuri concrete pentru revitalizarea Romaniei

A.D. Perspective /

Joost Kuhlmann, seful directiei "Finlanda, Bulgaria & Romania" din Comisia Europeana.

Joost Kuhlmann, seful directiei "Finlanda, Bulgaria & Romania" din Comisia Europeana.

Cea mai mare provocare a Romaniei este revitalizarea economiei, iar pentru aceasta este necesara stabilitate politica, a afirmat Joost Kuhlmann, seful directiei "Finlanda, Bulgaria & Romania" din Comisia Europeana, cu ocazia desfasurarii Forumul Economic al Confindustria Romania, organizatia oamenilor de afaceri italieni din Romania.

"Este nevoie de stabilitate politica, iar politicienii sa se concentreze la joc. Si nu ma refer la jocul politic, ma refer la jocul economic. Numai in acest fel, exista sperante pentru cresteri sustenabile in standardul de viata al romanilor", a adaugat domnul Kuhlmann.

Potrivit domniei sale, in viziunea Comisiei Europene, prioritatile pentru economia romaneasca sunt urmatoarele: stabilitate macroeconomica, inflatie redusa, stabilitate fiscala; mediu legislativ stabil si viziune strategica; cresterea capacitatii administrative, reducerea birocratiei pentru mediul de afaceri; sistem judiciar mai eficient si mai rapid; sector bancar sanatos si competitiv; dezvoltarea pietei de capital; eficientizarea companiilor de stat; respectarea obligatiilor contractuale de catre Guvern; eliminarea presiunii politice asupra autoritatilor de reglementare.

In ceea ce priveste mediul de afaceri din Romania, presedintele Confindustria Romania, Mauro Maria Angelini, a precizat ca industria manufacturiera a inregistrat in primul semestru din 2012, o crestere a cifrei de afaceri de 3%. Domnul Angelini s-a declarat optimist in privinta avansului acestui sector pana in 2015.

Confindustria Romania a fost constituita in anul 2003 dupa modelul Confindustria Italia (in care este membru). In prezent, patronatul are aproape 700 de asociati in Romania, care ofera peste 130.000 de locuri de munca.

Forumul Economic Confindustria Romania, a ajuns in acest an la cea de-a treia editie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional