Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Companiile de servicii energetice vor sa se extinda in Romania

A.D. Perspective /

Companiile de servicii energetice vor sa se extinda in Romania

Experienta mediului privat poate constitui reperul pentru derularea unor proiecte de crestere a eficientei energetice in cladiri. In acest sens, Romania reprezinta o piata din ce in ce mai atractiva pentru companiile de servicii energetice (ESCO), care furnizeaza solutii si tehnologii pentru reducerea consumului de energie. Principalul avantaj rezida in faptul ca investitia este rambursata din economiile obtinute, a precizat Keith Kirkham, consilier comercial al Ambasadei SUA in Romania, in cadrul unui seminar dedicat eficientei energetice organizat sub patronajul american.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) isi propune sa stabileasca o schema de certificare a companiilor de servicii energetice. Acest lucru va avea loc in contextul in care inca exista probleme in sectorul public in cee ce priveste achizitia de servicii de eficienta energetica, a afirmat Corneliu Rotaru, directorul ANRE.

Potentialul pentru cresterea eficientei energetice a cladirilor din Romania este foarte mare, avand in vedere ca un roman consuma cu 50% mai multa energie fata de media europeana. Potentialul se refera in special la imbunatatira echipamentelor si a anvelopelor. Aceste interventii pot reduce consumul de energei cu 40-70%, a subliniat Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO).

Cu toatea acestea, exista destule bariere in implementarea solutiilor de crestere a eficientei energetice. Pe de o parte nu exista o politica ferma pentru eficienta energetica in cladiri, iar pe de alta este eronata decizia politica de prelungire a subventiei la gigacalorie, deoarece banii ar fi putut fi utilizati pentru eficienta energetica, considera domnul Plosceanu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional