Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Companiile romanesti sunt increzatoare la inceput de an

I.D. Perspective /

Un sfert din liderii de business din Romania sunt foarte increzatori ca firmele lor vor creste in 2013, potrivit unui sondaj realizat de consultantul imobiliar Ernst&Young.

Totodata 51% din directorii companiilor se asteapta la o crestere moderata a cifrei de afaceri de 5-10%.

In ceea ce priveste profitul doar 22% din liderii de business estimeaza o crestere de doua cifre a profitului pana la 20%. Numai 9% din respondenti sunt foarte optimisti, mizand pe un avans de 20-30% al profitului. Majoritatea respondentilor, respectiv 37%, au prevazut cresteri de 5%-10% in acest an.

In schimb ei nu sunt optimisti in cea ce priveste cresterea industriei in care activeaza. Doar 4% sunt foarte increzatori in acest lucru.

Pentru a face fata presiunilor crizei in 2012, 30% dintre oamenii de afaceri au declarat ca au recurs la reduceri de costuri, iar 28% s-au concentrat pe cresterea productivitatii.

In anul care a inceput chiar daca costurile raman un factor important pentru asigurarea competitivitatii companiei pe piata cea mai mare batalie se va da pe frontul consolidarii notorietatii marcii si a cresterii increderii in brand.

Majoritatea respondentilor, 76%, au declarat ca vor ramane pe piata chiar daca aceasta va avea o evolutie negativa in urmatoarele 12 luni.

Studiul Ernst&Young are la baza un chestionar aplicat in perioada 21 ianuarie - 5 februarie. In raport au fost adunate raspunsurile a 105 executivi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional