Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Constructorii nu isi vor mai putea verifica singuri lucrarile

I.D. Perspective /

Guvernul incearca sa eradicheze coruptia la nivelul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC). Angajatii ISC nu vor mai putea verifica lucrarile efectuate de firmele de la care au fost detasati. Guvernul a aprobat in sedinta de ieri actul normativ prin care personalul angajat al ISC este transformat din personal contractual, in functionari publici.

Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea la acest moment in cadrul ISC functioneaza, sau sunt angajati prin detasare de la firme private, in jur de 111 lucratori.

"Deci, practic, 111 lucratori care lucreaza la firme private au fost detasati la ISC si este foarte posibil ca in multe situatii sa mearga si sa verifice exact lucrarile pe care le efectuau firmele de la care au fost detasati. Aceasta situatie va inceta.", a declarat Liviu Dragnea.

Mai mult pana acum in cadrul ISC la nivelul ISC nu exista o limita maxima a posturilor de conducere. Prin transformarea angajatilor in functionari publici, procentul maxim va fi de 12% din total personal. Aftfel se va efectua o reducere a cheltuieilor de personal, apreciaza domnul Dragnea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional