Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Coridorul IV paneuropean de cale ferata va necesita investitii de 7 miliarde de euro

A.D. Investiţii /

Coridorul IV paneuropean de cale ferata va necesita investitii de 7 miliarde de euro

Cea mai mare investitie in calea ferata din Romania vizeaza reabilitarea ramurii nordice a coridorului IV paneuropean, care traverseaza Romania, de la Curtici la Constanta. Finalizarea lucrarilor va necesita o investitie de aproximativ 4 miliarde de euro in perioada 2014-2020, a declarat Jean Nicolaos, director strategie si relatii internationale CFR SA, in cadrul conferintei ZF Business Construct.

In urma efectuarii lucrarilor, trenurile de calatori vor putea circula pe aceasta ruta cu o viteza de pana la 160 km /h, iar trenurile de marfa cu pana la 120 km /h.

Din acest coridor a fost finalizat pana in prezent tronsonul Predeal - Constanta, iar restul tronsoanelor sunt in lucru sau urmeaza sa fie licitate, cum este cazul tronsoanelor Radna - Simeria si Brasov-Predeal.

Tot in intervalul 2014-2020 va fi reabilitata si magistrala Arad - Timisoara - Caransebes - Turnu Severin - Craiova - Calafat, ramura sudica a coridorului IV. Valoarea lucrarilor a fost estimata la 3 miliarde de euro.

Astfel, intentia companiei de cai ferate este de a prioritiza reabilitarea liniilor magistrale. In paralel, vor fi executate si lucrari pentru mentinerea restului retelei, impartite pe 8 loturi, cate unul pentru fiecare regionala de cale ferata. Din lipsa de fonduri, au fost amanate lucrari de reparatii capitale pentru mai mult de 8.000 km de retea. Prun urmare, pentru a nu periclita siguranta transportului feroviar, se aplica restrictii de viteza, subliniaza domnul Nicolaos.

CFR si-a mai propus sa reabiliteze toate garile din resedintele de judet. In prezent, sunt in derulare lucrari pentru 14 gari, iar pentru alte 5 urmeaza sa inceapa. Interventiile constau in refacerea si recompartimentarea cladirilor statiilor, a peroanelor, copertinelor, refacerea instalatiilor electrice etc.

In perspectiva, compania intentioenaza sa promoveze si realizarea unei linii de mare viteza (Viena - Budapesta - Constanta). Traseul pe teritoriul national nu a fost inca stabilit, a mai spus Jean Nicolaos.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional