Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Crestere a volumului de lucrari de reparatii capitale

I.D. Perspective /

Crestere a volumului de lucrari de reparatii capitale

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in luna aprilie fata de luna precendeta, ca serie bruta cu 8,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 3,7%.

Luand in considerare primele patru luni ale anului 2013 cu acelasi interval al anului curent constatam ca volumul lucrarilor de constructii, a scazut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,0%, respectiv cu 6,6%.

Lucrarile de intretinere in crestere in luna aprilie

serie bruta

Cresterea a fost evidentiata in luna aprilie fata de martie ca serie bruta la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 29,5%, la lucrarile de reparatii capitale cu 6,6% si la lucrarile de constructii noi cu 2,5%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri astfel: la cladirile nerezidentiale cu 21%, la cladirile rezidentiale cu 9,7% si la constructiile ingineresti cu 3,8%.

serie ajustata

Pe elemente de structura ca serie ajustata in aprilie fata de martie au fost inregistrate cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente 11%. In schimb s-au inregistrat scaderi la la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de constructii noi cu 15,1%, respectiv cu 6,9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 10,1%, respectiv cu 9,3%. La cladirile nerezidentiale s-a inregistrat o crestere cu 7,4%.

Lucrarile de reparatii capitale au crescut in primele patru luni ale anului 2013 comparativ acelasi interval al anului trecut

serie bruta

In perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2013 comparativ cu acelasi interval al acestui an, ca serie bruta, au fost inregistrate cresteri la lucrarile de reparatii capitale, 35,5%, si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, 11,6%. In schimb s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi, 16,4%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 11,6%. La constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 10,5%, respectiv cu 0,5%.

serie ajustata

In primele patru luni din 2013, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 38,9%, respectiv cu 8,1%. In schimb lucrarile de constructii noi au scazut cu (-15,2%).

Pe obiecte de constructii s-a inregistrat o crestere la cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale cu 11,1%, respectiv cu 1,4%. In scadere au fost onstructiile ingineresti, cu 12,2%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional