Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Crestere economica de 1,5% pentru Romania

I.D. Perspective /

Romania a reusit in primele patru luni ale anului sa obtina o crestere economica de 1,5%, in conditiile scaderii inflatiei la cote record de 1,8%, si a scaderii datoriei publice sub limita admisa de 40%, a precizat Florin Georgescu, ministrul finantelor publice, in cadrul unei intalniri cu mediul de afaceri organizata de Camera de Comert si Industrie Nationala joi, 5 iulie.

La intalnire au mai luat parte Victor Ponta, prim-ministru, Daniel Chitoiu, ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul transporturilor si infrastructurii, Ioan Rus, ministrul administratiei si internelor, Rovana Plumb, ministrul mediului si padurilor, Daniel Constantin, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Leonard Orban, ministrul afacerilor europene si Lucian Isar, ministrul delegat pentru mediul de afaceri.

Cu aceasta ocazie Florin Georgescu a precizat in fata reprezentantilor companiilor private ca se lucreaza la simplificarea procedurilor fiscale, cu precadere pentru IMM-uri. De altfel, pana la finele lunii august urmeaza sa fie lansata legea IMM-urilor avand ca principal aspect de noutate reducerea drastica a controlalelor fiscale de fond.

Totodata in cadrul intalnirii prim-ministrul Victor Ponta, a trecut in revista principalele directii strategice ale Guvernului, respectiv de a pastra echilibrele macro-economice, continuand linia reformelor economice, in conditii de predictibilitate si transparenta, respectand obligatiile asumate in fata finantatorilor internationali - FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Premierul a anuntat ca "nu a renuntat nicio secunda la reducerea contributiei sociale platite de angajator, care va fi principala batalie in constructia bugetului pentru anul viitor", ca masura de stimulare a pietei fortei de munca, de incurajare a angajatorilor sa intre in legalitate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional