Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Crestere economica sub asteptari pentru Romania

I.D. Perspective /

Economia Romaniei va creste cu 0,7% in 2012 cu si cu 1,9% in 2013, potrivit ultimelor estimari realizate de BCR Cercetare.

Cifrele sunt mai reduse fata de prognozele anterioare luand in considerare seceta din acest an si instabilitatea mediului extern,

Increderea agentilor economici si a consumatorilor din Zona Euro nu prezinta semne de redresare. Avand in vedere ca aproximativ 50% din exporturile Romaniei au ca destinatie Zona Euro si peste 80% din investitiile straine directe primite de Romania pornesc din aceste tari rezultatele economice ale Romaniei sunt influentate de tara noastra.

Performanta sub asteptari in domeniul atragerii fondurilor europene structurale trebuie imbunatatita rapid, in caz contrar Romania riscand o perioada prelungita de crestere economica sub potential, a adaugat Florin Eugen Sinca.

Pentru finele anului 2012 BCR estimeaza o rata a inflatiei de 4%, la limita superioara a tintei BNR. Cresterea preturilor produselor agroalimentare atat pe plan intern cat si extern precum si majorarea unor preturi administrate sunt principalii factori inflationisti din perioada imediat urmatoare. Totodata, nu este exclusa iesirea temporara a inflatiei din tinta BNR in aceasta toamna sau la inceputul anului viitor.

De asemenea, dobanzile din piata interbancara se vor mentine la niveluri mai ridicate pana la finele anului. O noua emisiune de euroobligatiuni a Ministerului de Finante pe pietele externe in aceasta toamna ar putea contrabalansa, intr-o anumita masura, tendinta de crestere a randamentelor titlurilor de stat in lei pe piata interna si ar putea ajuta leul.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional