Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cresteri de peste 10% in sectorul de constructii rezidentiale

I.D. Investiţii /

Cresteri de peste 10% in sectorul de constructii rezidentiale

Volumul lucrarilor de constructii la cladiri rezidentiale (serie bruta) a crescut cu 10,7% in luna septembrie 2013 fata de luna precedenta. Cresteri au fost inregistrate totodata la cladirile nerezidentiale, 31,6%, potrivit datelor publicate Institutul National de Statistica.

Totodata volumul lucrarilor de reparatii capitale si a lucrarilor de intretinere si reparatii curente a crescut cu 5,3%, respectiv cu 4,4%.

In schimb s-au inregistrat scaderi la constructiile ingineresti -13,2% si lucrarile de constructii noi - 4,6%.

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in septembrie fata de luna august 2013, ca serie bruta cu 1,1%.

Pe obiecte de constructii, serie ajustata, volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale a scazut cu 8,6%.

Totodata s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,5%, la lucrarile de constructii noi cu 9,7%, la lucrarile de reparatii capitale cu 2,7% si la constructiile ingineresti 16,8%.

Cladirile nerezidentiale au fost singurele care au inregistrat o crestere ca serie ajustata, de 13,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata, in luna septembrie 2013, comparativ cu luna august 2013, a inregistrat o scadere cu 6,9%.

Mai multe lucrari rezidentiale in primele noua luni ale anului

Volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale a crecut cu 13,1% (serie bruta) in perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2013, comparativ cu acelasi interval al anului precedent. Baza sunt insa in continuare lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente care au crescut cu 35%, respectiv cu 16,8% (serie bruta). O usoara crestere s-a inregistrat si pe segmentul de cladiri nerezidentiale, 1,1%

In schimb scaderi au fost inregistrate la lucrarile de de constructii noi (-10,4%), constructii ingineresti (-2,5%).

Per total volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,1%, perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2013 fata de primele noua luni ale anului 2012.

Volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale si nerezidentiale (serie ajustata) a crescut cu 11,4%, respectiv cu 1,3% in intervalul 1 ianuarie -30 septembrie 2013 fata primele noua luni ale anului trecut.

Totodata lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 35,7%, respectiv cu 12,9%.

Scaderi au fost inregistrate la lucrarile de constructii noi (-11,2%) si constructii ingineresti (-5,5%).

In total in perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2013, comparativ cu acelasi interval al anului precedent volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 2,3%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional