Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

CRISTIAN POP, FIBREX:"Piaţa piscinelor rezidenţiale se ridică la circa 5-7 milioane euro"

, Amenajări /

"Piaţa piscinelor rezidenţiale se ridică la circa 5-7 milioane euro"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa piscinelor a revenit pe o creştere uşoară, în ultimii ani, după o stagnare de circa şase ani, potrivit domnului Cristian Pop, Marketing&Sales Manager în cadrul Fibrex Co SRL, producător în domeniu.

    Domnia sa ne-a precizat: "Dacă până în 2007-2008 a avut loc o dezvoltare continuă în domeniu, creşterea fiind la 20% pe an, de la începutul crizei şi până în anul 2014 am resimţit o oarecare stagnare, iar acum observăm o creştere uşoară pe care o putem aprecia între 15%-20% pentru următori ani".

    Potrivit reprezentantului Fibrex, oferta este diversă, în ultimii 7-8 ani apărând foarte multe firme relativ mici, cu până la cinci angajaţi, care oferă soluţii pentru realizarea unei piscine. "Concurenţa care apare între firmele cu notorietate şi noii veniţi nu este constructivă, rezultând multe proiecte de o calitate îndoielnică, opinează Cristian Pop, considerând că, în mare parte, firmele mici nu oferă servicii complete, garanţie sau post garanţie".

    Piaţa piscinelor rezidenţiale din ţara noastră este estimată de domnul Pop la circa 5-7 milioane euro.

    Cele mai solicitate piscinele utilizate în locaţiile publice sunt cele cu structura din beton finisate cu ceramică, vitroceramică sau liner, iar pentru uz privat sau pentru mici pensiuni sunt recomandate piscinele monobloc din fibră de sticlă, care prezintă numeroase avantaje - o perioadă scurtă de realizare şi montaj, întreţinere uşoară, nu necesită renovări majore, nu au îmbinări fiind realizate monobloc şi oferă o etanşeitate perfectă, ne-a mai spus domnul Pop. Potrivit domniei sale, există şi piscine hobby - mici, gonflabile, cu o durată de utilizare de aproximativ două sezoane şi piscine din table şi liner, având o garanţie de doi ani şi o durată de utilizare de 4-5 ani.

    Pentru piscinele private, o dorinţă clară a solicitanţilor este ca acestea să fie prevăzute cu treptele încastrate în piscină şi să necesite o întreţinere facilă.

    Culorile suprafeţelor preferate de cumpărători au rămas aceleaşi ca în anii trecuţi, dominând albastrul deschis, iar cele mai utilizate materiale sunt cele calde (linerele sau suprafeţele piscinelor din fibră de sticlă).

    Cifra de afaceri a companiei Fibrex va atinge aproximativ 3,5 milioane euro, în 2016

    Compania Fibrex produce mai multe modele de piscine îngropate, confecţionate din răşini poliesterice armate cu fibră de sticlă. Acestea, având latura lungă de până la 11 metri, se livrează clientului sub forma unei cuve cu o parte din instalaţie premontată. "Cele mai mari avantaje ale acestui tip de piscină sunt costurile reduse, durabilitatea, aspectul de neegalat faţă de alte variante de construcţie şi nu în ultimul rând durata mică pe care o necesită montajul. Interiorul piscinei este acoperit cu gelcoat, un smalţ poliesteric deosebit de rezistent la variaţiile de temperatură, la intemperii, la uzură, radiaţii UV şi şocuri mecanice", ne-a explicat Cristian Pop.

    Domnia sa ne-a explicat modul în care sunt construite piscinele Fibrex: "Acestea pot fi realizate cu pereţii în construcţie normal sau izolaţi termic, cu o structură tip fagure din polipropilenă. Astfel, în urma izolării pereţiilor, se diminuează semnificativ pierderile de căldură din apă, în cursul nopţii, dar şi în cursul zilelor mai reci, prelungindu-se durata de folosire a piscinei".

    Reprezentantul Fibrex a adăugat: "Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor clienţilor noştri, am suplimentat aria de servicii şi soluţii oferite în domeniul piscinelor, astfel încât am ajuns la nivelul la care oferim piscine în toate variantele de constructie.

    Piscinele Fibrex sunt produse în cadrul unităţii din localitatea Crasna, judeţul Sălaj. Această ramură de producţie este în continuă dezvoltare şi reprezintă unul din cele mai ambiţioase proiecte realizate până în prezent de către companie.

    Fibrex asigură servicii complete: consultanţă, livrare piscină, instalare, montaj şi punere în funcţiune, suport tehnic cu echipe specializate, garanţie şi post-garanţie.

    Începând din anul 2001 şi până în prezent, Fibrex a produs şi comercializat peste 1.500 de piscine, atât în România cât şi pe pieţele europene - Ungaria, Bulgaria, Austria, Germania, Italia, Serbia etc.

    Cifra de afaceri a companiei a fost, anul trecut, de 3 milioane de euro.

    Pentru acest an, este estimată o cifră de afaceri de aproximativ 3,5 milioane euro.

    Compania a optat pentru diversificarea portofoliul de produse prin crearea de parteneriate noi cu societăţi europene, Fibrex având în portofoliul său, începând cu anul 2009, şi piscine supraterane, dar şi o gamă largă de acoperiri de piscine retractabile, respectiv accesorii pentru întreţinerea şi dotarea piscinelor.

    Fibrex va lansa o nouă gamă de piscine din poliesteri - Ydra, al cărei design îmbină liniile drepte cu cele semicirculare, prezente în zona scărilor. Accesul în acest tip de piscină se realizează cu ajutorul unei scări de design prevăzută cu patru trepte circulare late antiderapante.

    Simplă şi elegantă, piscina Ydra poate transforma grădina în cel mai răcoros spaţiu, în toiul verii toride.

    Compania Fibrex este, în acest moment, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa obiectelor sanitare din acril prezente în ţara noastră - căzi de baie, cabine şi cădiţe de duş - şi, totodată, de minipiscine de tip SPA, investind constant, în decursul anilor, în cele mai noi şi moderne tehnologii de producţie, metode de lucru, respectiv tehnici de instruire a personalului.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional