Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Curtea unei şcoli din Buzău, transformată într-un spaţiu educaţional şi de recreere

Investiţii /

Curtea unei şcoli din Buzău, transformată într-un spaţiu educaţional şi de recreere

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Curtea Şcolii Gimnaziale nr.16 Ion Creangă din municipiul Buzău va fi complet transformată, la iniţiativa Primăriei. În luna februarie, aici au fost demarate lucrări ample la finalul cărora cei 2500 de metri pătraţi din exteriorul unităţii de învă­ţământ vor arăta complet diferit, dotat cu spaţii educaţioanele şi de recreere unice în oraş.

    "Începem lucrările pentru trans­formarea curţii Şcolii Gimnaziale Nr. 16 Ion Creangă într-un adevărat spaţiu de învăţare în aer liber. Curtea şcolii nu a fost amenajată niciodată din anul 1976. În 2023, Primăria Municipiului Buzău a amenajat terenul de sport, iar în primăvara aceasta copiii şi profesorii se vor putea bucura deja de curtea de 2500 mp cu facilităţi pentru studiu, recreere şi joacă", a anunţat Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău.

    Concret, acest proiect se bazează pe ideea că spaţiile educaţionale în aer liber contribuie la dezvoltarea completă a elevilor, oferindu-le oportunităţi de învăţare şi de recreere într-un mediu natural şi stimulant.

    "Inspirat din conceptul Şcoala din Parc (un alt proiect unic în Buzău premiat de Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României), acest proiect integrează zone de relaxare, o zonă de iaz, o tablă de şah gigantă exterioară, mese de ping-pong, spaţii verzi, o seră didactică şi un spaţiu de joacă dedicat preşcolarilor. Înainte de a începe lucrările de amenajare, s-a efectuat o analiză a nevoilor şcolii şi s-a elaborat un plan detaliat. Acest plan a inclus identificarea zonelor potenţiale pentru amenajarea spaţiilor educative în aer liber, precum şi stabilirea priorităţilor în funcţie de cerinţele şi dorinţele comunităţii şcolare", informează Primăria Buzău.

    În cadrul proiectului, se vor amenaja diverse spaţii exterioare în curtea şcolii pentru activităţi educative şi recreative. Aceste spaţii vor include:

    - Zone pentru lecturi în aer liber - vor fi amenajate zone cu bănci şi mese în aer liber, unde elevii pot citi şi studia în timpul pauzelor sau după orele de curs;

    - Laboratoare şi ateliere în aer liber - vor fi create spaţii special amenajate pentru desfăşurarea unor activităţi practice şi experimentale, cum ar fi observarea naturii, experimente ştiinţifice sau ateliere de arte plastice;

    - Zonă de joacă - va fi amenajată o zonă de joacă modernă şi sigură, echipată cu leagăne, tobogane, căsuţe de joc şi alte elemente de divertisment potrivite pentru diferite grupe de vârstă ale elevilor;

    - Zonă de iaz - va fi creat un iaz sau o mică fântână ornamentală în curtea şcolii, care să ofere o oază de linişte şi relaxare pentru elevi. Acest spaţiu poate fi folosit şi în scopuri educaţionale, pentru studierea ecosistemului acvatic şi a speciilor de plante şi animale aso­ciate;

    - Spaţii verzi - vor fi amenajate spaţii verzi cu gazon, arbuşti şi flori, pentru a îmbunătăţi aspectul estetic al curţii şcolii şi pentru a crea un mediu prielnic pentru recreere şi relaxare în aer liber;

    - Seră didactică - se va amplasa o seră didactică în care elevii să poată învăţa despre ciclul de viaţă al plantelor, tehnici de cultivare şi importanţa conservării mediului înconjurător. Sera poate fi utilizată şi pentru activităţi practice legate de biologie şi ştiinţe ale naturii;

    - Tablă de şah gigant exterioară - pentru a stimula gândirea strategică şi abilităţile cognitive, se va instala o tablă de şah gigantă în curtea şcolii, unde elevii pot juca şah în aer liber, în timpul pauzelor sau după orele de curs.

    "Prin implementarea acestui proiect, curtea şcolii gimnaziale Ion Creangă din Buzău va deveni un mediu mai stimulant şi mai atrăgător pentru elevi, oferindu-le oportunităţi suplimentare de învăţare şi de dezvoltare personală în aer liber", spune Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional