Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Dezvoltatorii imobiliari trebuie sa se bazeze pe fortele proprii

A.D. Perspective /

City Business Centre din Timisoara.

City Business Centre din Timisoara.

Pentru a demara noi proiecte imobiliare, dezvoltatorii trebuie sa dispuna de capital propriu pe care sa il foloseasca initial. La finalizarea proiectelor pot obtine o refinantare pentru continuarea activitatii, a afirmat Martin Slabbert, CEO al fondului de investiii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI), in cadrul unei conferinte dedicate sectorului imobiliar.

In opinia sa, inainte de criza finantarea bancara avea tendinta sa ocoleasca proprietatile generatoare de venit, incurajand dezvoltatorii sa construiasca si sa vanda pentru un profit imediat. Prin urmare, conta sa realizeze proiecte cat mai ieftine pe care sa le vanda cat mai scump. Sustenabilitatea si calitatea nu erau aspecte importante, asa cum sunt in prezent.

Chiar daca exista oportunitati pe piata prin prisma posibilitatii de a achizitiona proprietati mai ieftin, investitorii nu se inghesuie acum in Romania deoarece piata nu este bine cunoscuta in afara, iar in randul investitorilor persista inca foarte multa teama, considera domnul Slabbert.

Reprezentantul NEPI se declara insa optimis in privinta perspectivelor sectorului de profil din Romania, avand in vedere ca economia tarii este puternica, iar gradul de indatorare este mic fata de alte state.

NEPI isi propune sa continue expansiunea pe piata din Romania. Aceasta dupa ce la sfarsitul anului 2010 a achizitionat ansamblul de birouri Floreasca Business Park din Bucuresti, iar la inceputul anului curent a preluat ansamblul City Business Centre din Timisoara.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional