Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Domeniul GreacaAnsamblu rezidenţial în cadrul unui resort de lux

F.A. Investiţii /

Ansamblu rezidenţial în cadrul unui resort de lux
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În această toamnă va demara construcţia Clubului Rezidenţial

    O investiţie într-un resort de lux poate fi un pariu câştigător pe timp de criză. La doar 45 km de Capitală, Domeniul Greaca se dezvoltă pas cu pas pe un teren de 32 de hectare. Complexul cuprinde deja un hotel de cinci stele cu restaurant, piscină şi teren de tenis.

    Etapele următoare prevăd construirea unui ansamblu rezidenţial, a unui SPA, amenajarea unui poligon de tir, a unui aerodrom iar investiţiile nu se vor încheia aici.

    Dezvoltatorul proiectului din localitatea Greaca, judeţul Giurgiu, este omul de afaceri, Marius Cercel, director general al societăţii de construcţii "Antrepriza Generală", originar din localitate.

    Doamna Nicole Toma, directorul de marketing al Domeniului Greaca, este de părere că proiectul este bazat foarte mult pe pasiune. "Investitorul este de aici din Greaca, iubeşte locul acesta şi şi-a asumat un risc, dar se pare că nu şi l-a asumat degeaba. Cel puţin de anul acesta din ce în ce mai mulţi oameni au aflat de această locaţie şi vin aici. Feed-back-urile sunt foarte bune", spune doamna Toma.

    Investiţia se află la început şi poate duce la o reală dezvoltare a localităţii.

    Vechi conac boieresc readus la viaţă

    Proiectul "Domeniul Greca" a demarat prin reconstrucţia unui vechi conac boieresc şi adaptarea acestuia la noua destinaţie de hotel.

    Pe amplasamentul actualei unităţi de cazare a existat conacul lui D.R. Ioaniţescu, ministru al muncii, sănătăţii şi ocrotirii sociale în perioada interbelică.

    La momentul la care a fost achiziţionat de domnul Cercel, imobilul se afla într-o stare avansată de degradare. Salvarea clădirii iniţiale a fost din păcate imposibilă aşa că s-a optat pentru demolarea construcţiei. Ulterior, conacul a fost reconstruit cu păstrarea elementelor arhitecturale ale conacului boieresc, stilul neoromânesc cu arcade.

    Pe lângă execuţia clădirii, proiectul a presupus investiţii semnificative în lucrări de prelucrare a terenului, execuţie de drumuri şi infrastructură. Drumul de acces la conac, deşi este drum public, a fost realizat exclusiv din fondurile investitorului.

    Perioada de implementare a fost de un an, costurile proiectului ridicându-se la două milioane de euro. Din această valoare 10 - 15 procente au fost asigurate din fonduri europene.

    Actualul hotel a fost dat în folosinţă în decembrie 2011. Conacul cuprinde 15 camere şi un apartament, restaurant cu terasă şi cramă.

    În anul următor în faţa hotelului a fost inaugurată o zonă de piscină încăpătoare, unde pot fi acomodate lejer 400 de persoane.

    În această toamnă va demara construcţia Clubului Rezidenţial

    Ideea dezvoltării unei zone rezidenţiale în cadrul "Domeniului Greaca" a venit chiar de la clienţii hotelului.

    Domnul Marius Cercel ne explică: "Avem clienţi fideli care vizitează conacul regulat şi care ne-au spus că îşi doresc să petreacă cât mai mult timp aici şi şi-ar dori să aibă o casă de vacanţă în zonă. De aici a pornit ideea."

    În această toamnă va demara construcţia Clubului Rezidenţial. Cei interesaţi de o casă de vacanţă departe de tumultul Capitalei pot să opteze pentru unul dintre cele trei tipuri de locuinţe disponibile, proiectate de "Proiect Tahoma" şi "Internio".

    Clienţii care apreciază arhitectura conacului vor putea cumpăra o replică la dimensiuni reduse a acestuia (modelul A). Locuinţa va fi construită pe un teren de 660 mp şi va avea un regim de înălţime de parter+etaj. Suprafaţa utilă totală a construcţiei va fi de 160 mp. Parterul va avea 116 mp şi va cuprinde loc de luat masa, bucătărie, dormitor, două terase şi baie. Etajul de doar 44 mp va include două dormitoare şi baie.

    Imobilul va dispune de un spaţiu verde generos de 403 mp şi două locuri de parcare. Această variantă de casă de vacanţă va fi scoasă la vânzare la preţul de 135.000 euro fără TVA.

    Doritorii unei locuinţe cu o arhitectură mai modernă pot opta pentru varianta cu suprafaţa utilă totală de 103,7 mp. Parterul cu o suprafaţă utilă de 55,4 mp va cuprinde o cameră de zi, bucătărie, baie, terasă. Etajul va avea o suprafaţă de 48,3 mp şi va include două dormitoare, baie şi terasă. Proprietarii vor beneficia de o grădină de 203 mp şi două locuri de parcare. Al doilea model va fi vândut la preţul de 80.900 euro + TVA.

    Va exista şi un model de locuinţă tip studio de doar 48 mp care va include: dormitor, baie, bucătărie, cameră de zi, terasă. Şi această variantă va avea grădină (de 104 mp) şi un loc de parcare. Preţul unui studio va fi de 35.885 euro + TVA.

    Toate construcţiile de la Domeniul Greaca vor avea fundaţie şi planşee din beton armat, zidărie de cărămidă şi şarpantă de lemn cu învelitoare de tablă eloxată.

    Costurile pentru întreţinerea locuinţelor vor fi minime. Casele vor avea termosistem de 10 cm la exterior, termoizolaţii la şarpantă şi la pereţii interiori cu plăci de vată minerală de 20 cm, şape termoizolante şi climatizare de tip inverter. De asemenea, casele vor fi dotate cu panouri solare pentru apă caldă după modelul aplicat în cadrul hotelului. Hotelul foloseşte panouri solare atât pentru încălzirea apei utilizate în clădire, cât şi a apei din piscină.

    Locuinţele vor fi construite progresiv

    Ansamblul rezidenţial de la Greaca va fi finanţat din fondurile proprii ale investitorului. Dezvoltarea se va face în etape, în funcţie de solicitările primite.

    Locuinţele vor fi vândute după principiul "vezi şi cumperi". Până în primăvară vor fi gata primele trei case, câte un prototip pentru fiecare model. Potenţialii clienţii vor avea posibilitatea să vizioneze casele şi să facă cea mai potrivită alegere.

    Domnul Cercel ne explică: "Vrem să avem o relaţie foarte corectă cu clientul. El trebuie să vadă cum arată casele, ce finisaje au şi ulterior să semnăm un precontract şi să le construim casa."

    În baza unui studiu de piaţă realizat de investitor s-a luat decizia ca în prima etapă a proiectului să fie construite în jur de 20 de case. Dacă există cerere la finalizare ansamblul va ajunge la un număr de maxim 100 de case.

    Casa de vacanţă ar putea fi generatoare de venituri

    Deţinerea unei locuinţe în cadrul unui resort poate aduce multe avantaje. Casele vor fi administrate de operatorul hotelului care va asigura paza şi întreţinerea în perioada în care lipsesc proprietarii.

    În plus, casele de vacanţă ar putea aduce şi un avantaj financiar. "În perioadele în care proprietarii nu locuiesc în case, acestea pot intra în circuitul de închiriere al hotelului. Astfel noi ne mărim capacitatea de cazare şi ei câştigă nişte bani din închirierea casei", ne-a declarat Nicole Toma.

    Apropierea de Bucureşti reprezintă, de asemenea, un avantaj pentru potenţialii clienţi. Domeniul Greca se află la doar 45 km de Capitală. În condiţii ideale se poate ajunge în oraş în 40 de minute.

    Clienţii, din ce în ce mai avizaţi

    Criza economică a fost într-un fel benefică pentru domeniul construcţiilor şi sfera imobiliară, consideră Nicole Toma: "Înainte se cumpăra orice, acum oamenii au început să pună accent pe calitate şi nu mai cumpără cu atâta uşurinţă o casă. Vor să ştie mai multe despre infrastructură, despre finisaje, despre materialele de construcţie, despre întreţinerea ulterioară a casei, probleme pe care nu şi le puneau neapărat înainte de criză."

    Centrul SPA va fi construit cu fonduri europene

    Un centru SPA va fi construit chiar alături de clădirea conacului.

    Faţă de conac şi de clubul rezidenţial, centrul SPA va avea un aspect futurist, însă arhitecţii de la Proiect Tahoma şi Internio au avut grijă ca stilurile diferite să se îmbine în mod armonios.

    Clădirea va avea un regim de înălţime de parter + un etaj şi o suprafaţă de 1.500 mp. Este vorba despre o construcţie multifuncţională ce va cuprinde o piscină interioară, săli de cosmetică, masaj întreţinere, sală de fitness şi o sală de conferinţe.

    Structura de rezistenţă va fi din beton. Se vor utiliza termosisteme şi placaje compozite. Investiţia este estimată la 1,5 milioane euro.

    Lucrările urmează să fie finanţate în mare parte din fonduri europene. Beneficiarul speră că 80% din valoarea proiectului va putea fi asigurată printr-un program european. Proiectul urmează să fie depus spre finanţare în funcţie de axele care se vor deschide în 2014. Investitorul intenţionează să demareze lucrările de execuţie anul viitor.

    Resortul Greaca, complex de agrement

    Resortul oferă la ora actuală variate posibilităţi de agrement. În primul rând domeniul Greaca este o opţiune foarte bună pentru vânători. Complexul se află în mijlocul a şase fonduri de vânătoare.

    Apoi există şi avantajul apropierii de Dunăre. De la conac până la marele fluviu sunt doar 5 km. Resortul oferă posibilitatea unei plimbări pe apă cu una dintre ambarcaţiunile închiriate.

    Totodată în apropierea complexului există parcul naţional Comana, rezervaţia naturală Delta Neajlovului sau conacul lui Udrişte Năsturel de la Hereşti şi numeroase ruine de cetăţi medievale.

    Oferta turistică este însă pe cale să se lărgească. Lucrările pentru amenajarea unui poligon pentru tir sportiv urmează să demareze în această toamnă. De asemenea, investitorul are în vedere amenajarea unui aerodrom pentru avioane uşoare, a unui ponton la Dunăre pentru ambarcaţiuni şi a unui centru de echitaţie.

    Clienţii ansamblului provin în procent de 80-90% din Bucureşti, dar vin turişti şi din judeţul Giurgiu.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional