Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

DormitorulUn dormitor confortabil are spaţiu, lumină şi culoare

F.A. Amenajări /

"Cortina" - model de dormitor în culoare închisă, cel mai bine vândut model (mobilă Iugeşti)

"Cortina" - model de dormitor în culoare închisă, cel mai bine vândut model (mobilă Iugeşti)

Piaţa mobilierului pentru dormitor este din ce în ce mai variată

Inima fiecărei locuinţe, spaţiul unde fiecare dintre noi se simte cel mai în largul său, locul cel mai intim şi mai relaxant dintr-o casă este dormitorul. De aceea, este foarte important ca acesta să fie amenajat şi mobilat în stilul nostru personal, să fie funcţional şi să ne ofere spaţiul şi confortul de care avem nevoie pentru a ne reface după o zi de muncă.

Aceia dintre dumneavoastră care doresc să-şi mobileze dormitorul ar trebui să-şi aloce timp suficient pentru îndeplinirea acestui obiectiv, astfel ca, în final, spaţiul în care dormim noapte de noapte şi ne pregătim pentru o nouă zi să fie exact aşa cum ni-l dorim.

Izabela Hornet, din cadrul firmei "La Bella Casa", este de părere că elementele esenţiale care definesc o ambianţă favorabilă somnului sunt lumina şi culoarea dormitorului. De aceea, culorile mobilierului pentru dormitor trebuie să vină în perfectă armonie cu vopseaua şi accesoriile din cameră şi trebuie, în acelaşi timp, să ne ofere spaţiul necesar de care avem nevoie pentru a ne odihni.

Tendinţele actuale în acest domeniu, potrivit Irinei Man, de la "Akt Decor", vizează alcătuirea mobilei de dormitor din fier forjat, lemn masiv şi împletituri din ratan, bambus sau loom.

La rândul său, Alexandru Socol, de la firma "Iugeşti", ne-a spus că, pe piaţa românească, există o gamă variată de mobilier pentru dormitor, cel mai răspândit fiind mobilierul din PAL cu folie, acesta fiind şi cel mai accesibil din punct de vedere al preţului.

Pentru clienţii mai pretenţioşi există mobilă confecţionată din MDF, din lemn masiv sau cu elemente din lemn masiv, cu furnir sau mobilierul din fier forjat. În funcţie de design, mobilierul este împărţit în modern şi clasic.

Clienţii autohtoni, încă, preferă, culorile închise (wenge), în comparaţie cu ţările vestice, unde este la modă mobilierul din lemn în culori naturale sau mobilierul în decor "nuc francez", este de părere sursa citată.

PAL-ul concurează lemnul masiv

Domnul Socol ne-a menţionat că, printre cele mai căutate obiecte de mobilier pentru dormitor sunt cele realizate din PAL cu folie, întrucât oferă o gamă foarte variată de culori, elemente componente, funcţionalităţi, iar preţurile sunt accesibile. De asemenea, acest tip de mobilier are şi o greutate mai redusă faţă de mobilierul din lemn masiv şi, de obicei, se livrează demontat, ceea ce presupune că este uşor de transportat şi în locaţii mai mici, cum ar fi apartamentele de bloc.

În ţara noastră, un set complet de mobilă pentru dormitor este compus din pat, noptiere, comodă, dulap şi oglindă, potrivit reprezentantului "Iugesti". La acestea mai pot fi adăugate, printre altele, o toaletă, un taburet şi un sistem de dulapuri.

Un dormitor costă de la 1.000 de lei la 30.000 de euro

Societatea "Akt Decor" comercializează mobilier combinat din metal, lemn masiv de brad sau stejar şi împletituri. Potrivit doamnei Man, preţul estimativ pentru un set complet de mobilier pentru dormitor (pat, noptiere, comodă, toaletă, dressing) este de minim 4.000 şi maxim 10.000 de lei. Cele mai noi obiecte de mobilier pe care "Akt Decor" le oferă sunt cele cu finisaje din împletituri.

"La Bella Casa" importă din Italia mobilier pentru camere matrimoniale şi de tineret, precum şi pentru camere de hotel.

Cei îndrăgostiţi de interioarele clasice pot găsi, de asemenea, o gamă largă de dormitoare din lemn masiv de nuc şi cireş. Acest tip de mobilă poate fi combinată cu arţar şi trandafir şi împodobită cu elemente decorative prelucrate în foiţă de aur, ţesături din mătase şi catifea, cristalele swarovski etc. Pentru dormitoarele moderne, culoarea wenge rămâne vedetă şi se remarcă prin cromatica contrastantă şi designul deosebit.

Preţul minim al unui dormitor La Bella Casa este de 1.300 de euro, ne-a spus doamna Hornet, adăugând că un dormitor poate costa până la maxim 30.000 de euro.

Un alt tip de mobilă este cel comercializat de "Iugesti", care oferă mobilier din PAL cu folie, din PAL cu furnir din lemn şi mobilier cu elemente de lemn masiv şi furnir din lemn.

Preţul unui astfel de dormitor oscilează în funcţie de componentă şi de materialul din care este fabricată mobila. Astfel, potrivit lui Alexandru Socol, cele mai ieftine dormitoare, compuse din pat, noptiere, dulap şi comodă, au un preţ care începe de la 1.000 de lei. Mobilierul din lemn masiv pentru un dormitor complet echipat poate depăşi uşor 10.000 de lei.

Preţurile mobilei de dormitor cresc constant

Reprezentantul firmei "Iugesti" ne-a specificat că piaţa de profil suferă modificări în fiecare an. Astfel, poate fi uşor observată tendinţa de trecere de la mobilierul ieftin la cel mai scump, tot mai mulţi clienţi preferând să-şi cumpere mobilă dintr-o gamă superioară de calitate.

Tot în fiecare an, producătorii anunţă majorări de preţuri, datorită creşterii costului manoperei şi majorării preţului materiei prime. De asemenea, şi în 2008 cererea se află în continuă creştere, iar oferta se îmbogăţeşte. Domnul Socol ne-a precizat că noutăţile din domeniul mobilierului pentru dormitor sunt importate, în acest an, cel mai mult din Germania, Ungaria şi Polonia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional