Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Egiptul isi deschide portile pentru investitorii romani

A.D. Perspective /

Nivine Abdelrahman, Ministru Comercial Plenipotential in cadrul Biroului Comercial al Ambasadei Republicii Arabe Egipt la Bucuresti

Nivine Abdelrahman, Ministru Comercial Plenipotential in cadrul Biroului Comercial al Ambasadei Republicii Arabe Egipt la Bucuresti

Antreprenorii romani sunt asteptati sa investeasca in Egipt si sa colaboreze cu partenerii locali. Egiptul deruleaza in prezent o serie de proiecte de dezvoltare, care genereaza numeroase oportunitati inclusiv pentru investitorii straini in domenii variate precum infrastructura de transport, retele edilitare si turismul.

Astfel, pe segmentul de infrastructura de transport se remarca dezvoltarea structurilor portuare din Alexandria si Dekhila. De asemenea, pentru atragerea investitiilor private, in apropiere de Canalul Suez, in localitatea Sokhna, se afla in desfasurare proiectul vizand infiintarea unei zone economice speciale, pe un teren de 6,8 kmp. Costul pentru prima faza a proiectului este de 133 milioane USD. Lucrarile sunt in curs de realizare de catre o companie chineza.

In domeniul infrastructurii edilitare, autoritatile egiptene au in plan construirea de statii de epurare a apei in Giza-Nahia si King Maruot, investitii estimate la 100, respectiv 50 milioane USD. In paralel, la Aswan urmeaza sa fie construita o statie de tratare a apei in valoare de 25 milioane USD.

Pentru stimularea dezvoltarii turismului, Ministerul Turismului promoveaza un proiect integrat pe coasta nordica a tarii, in guvernoratul Marsa Matroh, in valoarea de 1,66 miliarde USD. Un alt proiect turistic integrat presupune construirea in zona Luxor a mai multor hoteluri, a unor zone comerciale si a unui port la Nil. Proiectul are o valoare de 267 milioane USD.

In paralel, la vest de orasul Alexandria urmeaza sa fie realizat un ansamblu de spitale si facilitati conexe, investitia fiind estimata la 1,33 miliarde USD.

Biroul Comercial egiptean la Bucuresti are toata deschiderea pentru oamenii de afaceri din Romania si poate media relatia cu autoritatile si antreprenorii egipteni, a dat asigurari doamna Nivine Abdelrahman, Ministru Comercial Plenipotential in cadrul Biroului Comercial al Ambasadei Republicii Arabe Egipt la Bucuresti, cu ocazia seminarului de afaceri: "Climatul economic si oportunitatile de afaceri si investitii din Egipt", derulat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional