Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Enterprise Investors ar putea investi in sectorul de energie eoliana din Romania

I.D. Perspective /

Enterprise Investors ar putea investi in sectorul de energie eoliana din Romania

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), urmeaza sa investeasca in jur de 40 milioane de euro in industria de energie eoliena din Polonia in urmatorii ani. Totodata, compania ar putea lua in considerare intrarea si pe alte piete din Europa Centrala si de Est, precum Romania, care prezinta un interes special pentru investitori.

In vederea realizarii implementarii proiectelor, PEF VI a lansat Wento, un vehicul de investitii care se va ocupa de construirea de parcuri eoliene in Polonia. Wento va folosi capital de la PEF VI si imprumuturi bancare pentru implementarea acestor planuri.

"Analizele noastre arata ca numarul investitorilor dispusi sa investeasca in construirea de parcuri eoliene nu este suficient si noi dorim sa umplem aceasta lipsa, macar in parte. Suntem convinsi ca putem lucra cu dezvoltatorii la construirea unor parcuri eoliene cu o capacitate totala instalata de cateva sute MW, astfel crescand productia de energie verde in Polonia." a spus Micha³ Rusiecki, Managing Partner la Enterprise Investors.

Wento examineaza in prezent peste 12 proiecte de energie eoliana. Cu trei dintre acestea, care impreuna au o capacitate totala instalata de 200 MW, se afla la un nivel avansat de negocieri si efectueaza procesul de due dilligence.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional