Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Estimari pentru mai - iulie 2012: crestere in constructii si industria prelucratoare

FA Perspective /

Estimari pentru mai - iulie 2012: crestere in constructii si industria prelucratoare

Pentru perioada mai - iulie 2012 managerii societăţilor comerciale estimeaza o tendinţă de creştere în industria prelucrătoare şi în sectorul de construcţii şi creştere moderată în comerţul cu amănuntul şi servicii în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural comunicat de Institutul National de Statistica.

Potrivit estimărilor din luna mai 2012, în activitatea de construcţii va înregistra, in următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +29%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +21%).

Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +11%).

Industrie prelucrătoare - Tendinţă de creştere a activităţii

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2012, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +18%).

În industria metalurgică se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +43%) în ceea ce priveşte estimarea producţiei.

Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează creştere moderată a acestora în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

În ceea ce priveşte numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare.

Comerţ cu amănuntul - Tendinţă de creştere moderată a activităţii

În sectorul de comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%).

Volumul total al vânzărilor de mărfuri va avea tendinţă de creştere (sold conjunctural +16%).

Volumul comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +7%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă (sold conjunctural +25%).

Servicii - Tendinţă de creştere moderată a activităţii

Conform estimărilor din luna mai 2012, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată (sold conjunctural +7%).

În sectorul de servicii se estimează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +7%).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional