Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fonduri europene - Axa prioritară 1 Alexandria: Proiecte pentru iluminat public, modernizarea sistemului rutier şi supraveghere video

F.A. Investiţii /

Alexandria: Proiecte pentru iluminat public, modernizarea sistemului rutier şi supraveghere video

Licitaţiile pentru contractarea de servicii în vederea implementării celor trei proiecte depuse şi aprobate pe Axa 1 pentru beneficiarul, Primăria Municipiului Alexandria, vor fi lansate cel târziu la începutul lunii octombrie 2010. Serviciile ce vor fi contractate sunt: execuţie lucrări, informare-publicitate, audit şi asistenţă tehnică.

Valoarea totală a proiectelor se ridică la 37,15 milioane lei, din care finanţarea acordată prin POR este de 29,3 milioane lei.

Proiectele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alexandria şi au în vedere îmbunătăţirea sistemului de iluminat public, modernizarea sistemului rutier şi implementarea unui sistem de supraveghere video pentru prevenirea criminalităţii, ne-a precizat domnul Victor Drăguşin, primarul Municipiului Alexandria.

Noul sistem de iluminat va fi unul modern şi ecologic, la nivelul standardelor europene şi va acoperi integral nevoile municipiului. Proiectul presupune o investiţie de 24,12 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin POR şi de la bugetul de stat este de 19,1 milioane lei, iar contribuţia Primăriei Municipiului Alexandria este de 5 milioane lei.

Acest sistem va fi integrat în ansamblul celorlalte două sisteme ce alcătuiesc Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

În vederea îmbunătăţirii fluxului rutier Primăria va investi 9,5 milioane lei în modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare la nivelul a 16 intersecţii şi crearea unui Centru de Comandă şi Control unic. Centrul de comandă va asigura coor­donarea activităţilor de management al traficului, supraveghere video, comandă şi monitorizare pentru iluminatul public, ne-a explicat domnul Victor Drăguşin.

Asistenţa financiară nerambursabilă acordată pentru acest proiect este de 7,5 milioane lei, din care contribuţia Primăriei Alexandria este 1,97 milioane lei.

De aceste două proiecte vor beneficia direct peste 50.000 de persoane, locuitori ai Municipiului Alexandria şi indirect peste 25.000 de persoane locuitori ai zonelor limitrofe ale municipiului, ne-a precizat domnul Mădălin Slujitoru, manager de proiect în cadrul Departamentului de Proiecte cu Finanţare Externă la primăria Alexandria.

În cadrul celui de-al treilea proiect ce a obţinut finanţare europeană, instituţiile publice şi zonele identificate cu risc sporit de criminalitate vor fi dotate cu un număr de 46 echipamente noi de supraveghere. Investiţia se ridică la 3,5 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 2,7 milioane lei, iar contribuţia Primăriei este de 786,03 mii lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional