Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fonduri europene - POS Mediu Arad: Contractul pentru asistenţă tehnică a fost atribuit, urmează cel de lucrări

F.A. Investiţii /

 Arad: Contractul pentru asistenţă tehnică a fost atribuit, urmează cel de lucrări

Primul contract din cadrul proiectului ""Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad"" a fost semnat în 11 august 2010. Firma câştigătoare este "Project Developer". Aceasta va asigura serviciile de asistenţă tehnică şi supervizarea lucrărilor pentru acordarea de sprijin în gestionarea şi implementarea proiectului.

Contractul de finanţare pentru proiectul ""Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad"" a fost semnat 22 februarie 2010 cu Ministerul Mediului şi Pădurilor. Valoarea totală a proiectului se ridică la 29,19 milioane euro din care 21,54 milioane euro reprezintă finanţare acordată prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Sectorul "Managementul deşeurilor reabilitarea terenurilor poluate istoric".

Obiectivele majore ale proiectului sunt construirea unei staţii de compostare la Arad, construirea unor staţii de transfer la Chişineu Criş, Ineu, Sebiş, Bârzava, închiderea depozitelor neconforme de la Arad (2 depozite), Nădlac, Pecica, Sântana, Curtici, Pâncota, Chişineu Criş, Ineu, Sebiş şi închiderea plus reabilitarea a 121 spaţii de depozitare din mediul rural.

Lucrările de construcţii, pentru care s-a lansat anunţul de participare la licitaţie în luna iunie 2010, nu au fost încă atribuite datorită unei contestaţii ce se află în curs de soluţionare. Contestaţia a fost respinsă de Tribunalul Arad însă este posibil ca firma să facă recurs. În aceste condiţii nu se poate preconiza data la care va fi atribuit contractul, ne-au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad.

Nici contractul de furnizare echipamente nu a fost atribuit chiar dacă licitaţia a fost lansată la începutul lunii iunie, toate ofertele depuse fiind declarate neconforme în baza OUG nr. 34. O nouă licitaţie va fi lansată pentru atribuirea acestui contract după finalizarea unor modificări la caietul de sarcini.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional