Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fostele inchisori comuniste ar putea fi transformate in muzee memoriale

A.D. Investiţii /

Institutul National al Patrimoniului intentioneaza sa transforme fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat intr-un Memorial al Victimelor Comunismului. Acest obiectiv face parte dintr-un plan mai amplu vizand reconversia unui numar de foste inchisori comuniste si lagare in muzee memoriale.

"Vom anunta la Ramnicu Sarat demararea unei politici publice si a unei campanii nationale aferente transformarii unui numar de foste inchisori comuniste si lagare sau colonii de muncă în muzee memoriale ale victimelor comunismului. Deja, INP finanteaza restaurarea Memorialului Fortul 13 Jilava. In anii urmatori, speram ca alte cateva foste inchisori sau spatii sa aiba aceeasi soarta. La acest proiect, vom lucra in lunile urmatoare cu cercetatori, istorici, specialisti ai INP si din Ministerul Culturii pentru a intocmi o evidenta clara si sa vedem ce trebuie sa facem pentru fiecare - clasare a respectivului obiectiv, includere in Programul National de Restaurare, proiectare etc." a declarat Alexandru MURARU, directorul general al Institutului National al Patrimoniului.

Proiectul Memorialului Ramnicu Sarat presupune lucrari de reabilitare si de amenajare muzeala, cu durata de finalizare estimata pentru 2016. Memorialul va reprezenta un punct focal pentru proiecte culturale, documentare si turistice.

In 2007, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (devenit ulterior IICMER) a preluat in administrare fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat cu scopul de a organiza un Memorial al Victimelor Comunismului. Recent, Guvernul a acordat Institutului fondurile necesare pentru realizarea studiilor tehnice in vederea restaurarii imobilului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional