Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fribourg Development: Un nou parc tehnologic este construit la Cluj-Napoca

F.A. Investiţii /

Fribourg Development: Un nou parc tehnologic este construit la Cluj-Napoca
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Fribourg Development, divizia imobiliară a Fribourg Capital, companie deţinută de omul de afaceri Ion Sturza, construieşte la Cluj-Napoca un parc tehnologic pe fosta platformă industrială Libertatea. Complexul, denumit Liberty Technology Park (LTPC), va dispune la finalizare de o suprafaţă totală de 45.000 mp în cadrul a opt clădiri.

    Primele două etape ale proiectului urmăresc reconversia fostei fabrici de mobilă Libertatea şi implică o investiţie iniţială de 20 de milioane euro, ne-a precizat Angela Potra, director de vânzări şi marketing în cadrul Fribourg Development.

    Prima etapă a proiectului urmează să fie livrată, conform graficului, la sfârşitul anului curent şi implică reconversia clădirilor existente în spaţii pentru birouri clasa A, o cafenea şi un restaurant, oferind un total de 8770 mp. Tot în această etapă vor fi finalizate şi lucrările pentru amenajarea spaţiilor verzi şi a vecinătăţilor. Antreprenorul general al lucrării este societatea CON-A.

    Primii chiriaşi vor beneficia şi de spaţii destinate organizării de evenimente, săli de conferinţe, o sală de fitness, terenuri de sport multifuncţionale, locuri de parcare, piste şi rasteluri de biciclete şi locuri de joacă pentru copii, adaugă doamna Potra.

    Liberty Technology Park Cluj oferă avantajul proximităţii centrului universitar de importanţă naţională şi de potenţialul de resurse umane al oraşului.

    Parcul conferă în acelaşi timp o accesibilitate foarte bună la mijloacele de transport în comun, precum şi la rutele de intrare-ieşire din oraş.

    Etapa a doua va demara în semestrul al II-lea din 2014

    Etapa a doua a proiectului este planificată să înceapă în semestrul al doilea al anului 2014 şi presupune reconversia a încă două corpuri. În urma finalizării ei vor fi livraţi încă 11.250 mp în clădirile D şi E, constând în spaţii destinate birourilor Clasa A şi a unei zone de retail.

    Din punct de vedere al închirierilor, dezvoltatorul purta în cursul lunii octombrie negocieri avansate pentru ocuparea integrală a suprafeţei corespunzătoare fazei întâi şi ocuparea parţială pentru suprafaţa fazei a II-a.

    Faza a III-a şi ultima a proiectului va fi dezvoltată în funcţie de evoluţia cererii. Aceasta presupune construcţia a patru corpuri de clădire cu regim de înălţime parter + trei etaje, a mai precizat Angela Potra.

    Dezvoltatorul a mizat pe o abordare ecologică şi sustenabilă

    Conceptul din spatele proiectului imobiliar vizează îmbinarea respectului pentru patrimoniul existent, cu dezvoltarea sustenabilă şi ecologică, apelând la tehnologii prietenoase cu mediul şi eficiente din punct de vedere energetic. "Demersul nostru urmăreşte utilizarea eficientă şi la costuri reduse a resurselor naturale precum şi minimalizarea impactului asupra mediului înconjurător. Întreg proiectul, ce în final va cuprinde opt clădiri de birouri eco, este gândit pentru a obţine certificările BREEAM sub calificativul «very good»", a subliniat reprezen­tantul Fribourg Development.

    Parcul tehnologic este menit să conecteze companii din domeniile IT&C şi cercetare - dezvoltare într-un demers interdisciplinar menit să genereze inovaţie şi progres.

    Pentru a răspunde provocărilor actuale şi de viitor ale pieţei, infrastructura reţelei interne de date a parcului tehnologic are la bază cele mai recente tehnologii şi a pornit de la o analiză detaliată a nevoilor companiilor cu profil tech. Tehnologia performantă de reţelistică a făcut posibilă con­s­truirea unei infrastructuri se­curizate, flexibile şi scalabile, simplu de monitorizat şi uşor de administrat. Unul dintre obiec­tivele etapei de proiectare a infrastructurii a fost posibilitatea ca, în viitor, odată cu extinderea parcului tehnologic, reţeaua să permită introducerea unui număr nelimitat de servicii integrate IP, cu costuri minime şi eficacitate maximă: voce, video şi acces control.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional