Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Globalworth isi consolideaza portofoliul imobiliar din Romania

A.D. Investiţii /

Tower Center International (pe fundal)

Tower Center International (pe fundal)

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas are in curs de constituire un vast protofoliu imobiliar in Bucuresti sub umbrela companiei Globalworth Real Estate Investments. Aceasta are in curs de dezvoltare proiectul de birouri Bucharest One, in zona Barbu Vacarescu din Capitala. In perioada urmatoare va fi numit un antreprenor general pentru constructia unei cladiri cu o suprafata desfasurata de aproximativ 48.000 mp. Autorizatia de construire va fi obtinuta pana in ianuarie 2014, se arata intr-un raport financiar al companiei.

Globalworth a ajuns la un acord cu o mare institutie financiara din Europa pentru finantarea proiectului Bucharest One. De asemenea, a inceput negocierile cu companii multinationale pentru inchirierea a 60% din suprafata cladirii.

In paralel, in luna septembrie compania a negociat un acord pentru achizitionarea cladirii de birouri Tower Center International (fosta Bucharest Tower Center), de langa Piata Victoriei, de la o firma controlata tot de Papalekas (50% din cladire), respectiv o firma a omului de afaceri Dragos Bilteanu (restul de 50%). Compania este in prezent in discutie pentru obtinerea finantarii bancare necesare finalizarii achizitiei. Cladirea este inchiriata in proportie de 60%.

De asemenea, compania a lansat o propunere pentru preluarea proiectului mixt Upground Towers (spatii rezidentiale si comerciale) din zona Pipera. Segmentul de retail este inchiriat aproape in totalitate, iar segmentul rezidential in proportie de 45%.

Reprezentantii companiei mai spera sa semenze pana la sfarsitul anului un acord pentru achizitionarea cladirilor de birouri BOB si BOC din zona Pipera. Cladirea BOC este in prezent ocupata in totalitate, iar BOB in proportie de 71%.

In paralel, compania poarta negocieri avansate cu mai multi vanzatori din Romania si Grecia pentru achizitia sau dezvoltarea de proprietati la cerere, se mai arata in raport.

In opinia reprezentantilor Globalworth, piata imobiliara din Romania ofera oportunitati pe termen mediu si lung deoarece fluxurile de capital, in cautarea de randamente mai mari, se vor muta treptat dinspre piete considerate "sigure" spre pietea periferice precum Romania si zona extinsa a Europei de Est si Sud-Est.

Compania Globalworth Real Estate Investments a fost infiintata in luna februarie a anului curent si listata in luna iulie pe piata secundara AIM a Bursei din Londra. Compania a atras pe Bursa 53 milioane de la investitori privati printr-o emisiune de actiuni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional