Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Guvernul a aprobat demolarea stadionului "Nicolae Dobrin"

Investiţii /

Sursa foto: https://argesfc.ro/

Sursa foto: https://argesfc.ro/

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Luna trecută, Guvernul României a aprobat demolarea stadionului "Nicolae Dobrin" din Piteşti, în vederea construirii unei noi arene, la standarde internaţionale, informează clubul de fotbal FC Argeş, pe site-ul său oficial.

    Potrivit anunţului: "Guvernul României a aprobat desfiinţarea imobilului Complex Sportiv "Nicolae Dobrin" din strada Nicolae Dobrin nr. 10, municipiul Piteşti, în vederea realizării pe acelaşi amplasament a obiectivului de investiţii "Construire Stadion Nicolae Dobrin". Procedurile de demolare şi, ulterior, de construire a noii arene fotbalistice vor începe după apariţia Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial! Viitorul stadion va purta, de asemenea numele genialului nostru piteştean şi va fi construit cu sprijinul Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice!".

    Actualul stadion ""Nicolae Dobrin"" a fost construit în 1964 şi a purtat mai întâi numele de Stadionul ""1 Mai"", apoi s-a numit Municipal (1990), iar din 2002 a fost botezat după fostul mare fotbalist piteştean. Renovată în 2007, arena are în prezent o capacitate de 15.170 de locuri. Pe 11 ianuarie, Guvernul României a aprobat construirea noului Stadion "Nicolae Dobrin" în Piteşti. Conform Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, va fi ridicat pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare. Proiectul, clasificat ca stadion de categoria 4, conform regulamentului UEFA, include pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă. Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi de execuţie este de 36 de luni.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional