Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

In 2012 s-a construit mai mult

A.D. Perspective /

In 2012 s-a construit mai mult

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele zece luni ale anului curent comparativ cu perioada similara a anului 2011, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata (in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate) cu 2,1%, respectiv 3,4%, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Pe elemente de structura, volumul a crescut in intervalul amintit ca serie bruta cu 10,7% (14,8% ca serie ajustata). S-au inregistrat insa scaderi la lucrarile de reparatii capitale de 13,5% ca serie bruta (14,3%), iar la lucrarile de intretinere si reparatii curente de 11,8% (6,9%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut la constructii ingineresti cu 8,6% ca serie bruta si 13,7% ca serie ajustata. Volumul a scazut in schimb la cladirile rezidentiale si nerezidentiale cu 12,2%, respectiv cu 3,3% ca serie bruta si cu 15,5%, respectiv 3,1%, ca serie ajustata.

In luna octombrie 2012, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna precedenta, ca serie bruta, cu 5,5%, iar ca serie ajustata a scazut cu 0,7%.

Fata de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrarilor a scazut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata cu 5,1%, respectiv cu 6%, confrom aceleiasi surse.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional