Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

INVESTIŢII PRIMĂRIISectorul 4: Lucrările pentru alimentarea cu apă şi canalizare se vor ridica la 44 milioane euro

F.A. Investiţii /

Bugetul de investiţii al primăriei Sectorului 4 din Bucureşti aproape că s-a înjumătăţit faţă de cel de anul trecut. Astfel, pentru 2011 bugetul de investiţii este de 73 milioane lei, faţă de 139 milioane lei cât a fost anul trecut, ne-a declarat primarul Sectorului 4, domnul Cristian Popescu -Piedone.

Ţinând cont de gradul de încasare pe anul anterior, Primăria şi-a bugetat venituri proprii, din taxe şi impozite locale, la un nivel aproximativ egal cu cel din 2010.

Suma alocată în acest an pentru reabilitarea sistemelor rutiere este de aproximativ 11 milioane de lei (exemple: străzi Mitropolit Nifon, Concordiei, Poenaru Badea, locuri de parcări, reparaţii curente etc.). În anii anteriori a fost contractat un credit pe termen lung din piaţa internă a cărui valoare este de 100 milioane lei utilizat pentru lucrări de reabilitare sistem rutier.

Pentru lucrări de alimentare cu apă şi canalizare, Primăria Sector 4 a alocat prin bugetul de investiţii în primă fază 12 milioane lei, urmând ca pe parcursul acestui an să mai fie alocaţi 32 milioane lei din alte surse bugetare (exemple de străzi Poştalionului, Drumul Binelui etc.);

Primăria nu a alocat în acest an fonduri pentru dezvoltarea locuinţelor, iar Ministerul Dezvoltării a alocat Primăriei Sectorului 4 suma de 3,4 milioane lei pentru reabilitarea termică a blocurilor;

În unităţile de învăţământ vor fi realizate mai multe investiţii în anul 2011. Astfel vor fi construite cinci unităţi "after school" (construcţii noi cu o suprafaţă de 310 mp fiecare) la Şcolile Generale nr. 36, 96, 110, 119 şi 190. Valoarea investiţiei este de 3,5 milioane lei.

De asemenea, sunt prevăzute lucrări de reabilitare termică la toate grădiniţele (refacerea terasei, anveloparea clădirii şi refacerea subsolului); valoarea investiţiei este de 6,7 milioane lei.

Vor fi amenajate şi curţile grădiniţelor (locuri de joacă, amenajare alei, gazon), valoarea lucrărilor ridicându-se la 5,4 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional