Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitiile publice se concentreaza in opt poli de crestere

I.D. Perspective /

Concentrarea investitiilor publice in opt poli de crestere va avea un impact mult mai puternic asupra dezvoltarii economiilor regionale, proiectele concrete de dezvoltare pentru orasele Iasi si Constanta fiind un exemplu in acest sens. Dupa cum a rezultat din discutiile purtate de ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, cu reprezentanti ai 34 de camere judetene de comert si industrie si ai sase camere de comert bilaterale.

In cadrul discutiilor s-a convenit ca atat rezolvarea unor probleme de interes general si regional, cat si dezvoltarea infrastructurii polilor de crestere vor determina imbunatatirea gradului de absorbtie a fondurilor europene si a modalitatilor de finantare a proiectelor, cresterea ofertei de export la nivel local, optimizarea sistemului de taxare si impozitare.

S-a apreciat ca a fost necesara o regrupare a antreprenoriatului in jurul statului, care prin instrumentele pe care le pune la dispozitie- garantii, transfer tehnologic, consultanta- va determina o crestere economica rapida, impulsionarea productivitatii, crearea de locuri de munca.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional