Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitiile UE se vor axa pe cateva domenii cheie in urmatoarea perioada de finantare

I.D. Perspective /

Statele membre si regiunile trebuie sa actioneze rapid in vederea pregatirii urmatoarei generatii de programe ale UE pentru crestere economica, a declarat comisarul Johannes Hahn.

Apelul a fost facut dupa ce membrii Comisiei pentru dezvoltare regionala a Parlamentului European au adoptat o serie de rapoarte care, in principiu, convin asupra unei reforme radicale a politicii regionale. Noua abordare directioneaza cea mai mare parte a investitiilor UE catre domenii-cheie pentru crestere economica si locuri de munca. Ea impune obiective pentru a masura rezultatele si stabileste noi conditii pentru finantare.

Comisarul Hahn a precizat: "Aceste reforme vor oferi politicii regionale a UE mijloacele pentru a aborda obstacolele principale cu care se confrunta UE in calea dezvoltarii pe termen lung. Ele directioneaza investitiile noastre in principal catre domenii cheie pentru dezvoltarea economica: Sprijinirea IMM-urilor, cercetare si inovare, agenda digitala si economia cu emisii scazute de carbon - prevazute in Agenda Europa 2020 pentru crestere economica."

Intre 50% si 80% din bugetul Fondului de Coeziune se concentreaza pe masurile de sprijinire a inovarii, cercetarii si dezvoltarii, agendei digitale, competitivitatii IMM-urilor si tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon.

Se vor lua masuri de reducere a birocratiei si de simplificare a utilizarii fondurilor UE: mai multe norme comune tuturor fondurilor, cerinte de raportare mai putine, dar mai la obiect, o mai buna utilizare a tehnologiei digitale ("e-coeziune").

Acordul preliminar include cea mai mare parte a pachetului de reforma pentru politica regionala. in timp ce negocierile privind celelalte aspecte precum rezerva de performanta si conditionalitatea macroeconomica vor continua.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional