Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

INVESTIŢII UTILITĂŢIApa Nova Bucureşti: Program de 200 milioane lei pentru extinderea reţelelor

F.A. Investiţii /

Apa Nova Bucureşti: Program de 200 milioane lei pentru extinderea reţelelor

Două programe ample pentru extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, respectiv tratarea nămolurilor, vor fi demarate în acest an de Apa Nova Bucureşti, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din Municipiul Bucureşti.

Astfel, compania intenţionează să investească din surse proprii aproximativ 35 milioane de lei pentru "Tratarea nămolurilor de la Arcuda", staţia de tratare a apei potabile, ne-a precizat domnul Epsică Chiru, director general adjunct al Apa Nova Bucureşti.

De asemenea, tot în 2011 va începe Programul Bucur, care se va desfăşura pe o perioadă de şase ani şi va avea o valoare totală de 200 milioane de lei. Investiţia anuală urmează să fie de aproximativ 33 milioane lei, fără TVA, la cererea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) şi vizează extinderea reţelelor de apă potabilă şi de canalizare. PMB va stabili străzile pe care urmează să fie realizate lucrările, iar Apa Nova Bucureşti se angajează să execute lucrările încadrându-se în resursele financiare prevăzute şi ţinând cont de dificultăţile tehnice, a explicat domnul Chiru.

În paralel, Apa Nova Bucureşti are în derulare operaţiunile de înlocuire a branşamentelor de plumb. În conformitate cu prevederile legii privind calitatea apei potabile, execuţia lucrărilor de înlocuire a branşamentelor de plumb se impune a fi finalizată până în anul 2013. "Aceste lucrări de înlocuire vor avea un impact benefic asupra îmbunătăţirii calităţii apei la robinetul consumatorului şi totodată creşterea presiunii", subliniază domnul Epsică Chiru.

Investiţiile din acest an vin în continuarea celor realizate în 2010. Printre cele mai importante obiective finalizate anul trecut se numără finalizarea reţelelor telescopice, investiţii în securitatea muncii, monitorizarea reţelelor de apă şi canalizare, după criteriile de pavaj şi funcţie de potenţiali clienţi, respectiv înlocuirea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare. Proiectele de investiţii se derulează numai din surse proprii de finanţare, adaugă directorul general adjunct Apa Nova Bucureşti.

Domnia sa precizează că strategia companiei vizează în primul rând îndeplinirea obiectivelor contractuale, atingerea şi menţinerea nivelelor de servicii impuse prin contractul de concesiune. De asemenea, strategia Apa Nova Bucureşti are în vedere continuarea proiectelor de înlocuire a conductelor de apă potabilă şi de canalizare, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi de canal prin Programul BUCUR şi tratarea nămolurilor de la Arcuda.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional