Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Legea privind retrocedarile a trecut de Curtea Constitutionala

A.D. Perspective /

Legea privind retrocedarile a trecut de Curtea Constitutionala

Curtea Constitutionala a confirmat vineri constitutionalitatea legii privind despagubirile acordate pentru imobilele nationalizate, pentru care Guvernul si-a asumat in luna aprilie raspunderea in fata Parlamentului. Curtea a respins astfel obiectiile aduse de un grup format din 53 de deputati ai Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

"Prin hotararea CCR, se intra in linie dreapta cu aplicarea legii, promulgarea acesteia deschizand calea aplicarii sale cat mai rapide", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Noua lege prevede ca imobilele nationalizate sa fie restituite in natura acolo unde acest lucru este posibil. In cazul imobilelor care nu mai pot fi restituite in natura, contravaloarea acestora va fi convertita in puncte valorice. Acestea vor putea fi utilizate pentru achizitia de proprietati licitate de Agentia Domeniilor Statului. Alternativ, vor putea fi convertite in numerar, insa nu mai devreme de anul 2017, iar plata va fi efectuata in transe.

De asemenea, prin noua lege, Guvernul intentioneaza si sa instituie un impozit special de 85% pentru cei care nu sunt proprietari sau urmasi ai proprietarilor, ci sunt cesionari de drepturi litigioase.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional